Constănțenii racordați la sistemul centralizat vor avea căldură în calorifere, de azi

De astăzi, 31 octombrie, toți constănțenii racordați la sistemul centralizat vor avea căldură în calorifere. 

Operațiunea de umplere a instalațiilor este în plină desfășurare, iar până la ora 18:00, agentul termic va ajunge către toți consumatorii racordați la R.A.D.E.T., a anunțat Primăria Constanța, printr-un comunicat de presă.

„Decizia a fost luată ca urmare a faptului că prognoza meteorologică pentru perioada următoare indică o scădere accentuată a temperaturilor exterioare, dar și pentru că s-au înregistrat din ce în ce mai multe solicitări de a porni furnizarea căldurii pentru încălzirea locuințelor, creșelor, grădinițelor etc”, spune sursa citată.

Prețul unei gigacalorii în municipiul Constanța este de 517,6 lei. Populația va plăti 250 de lei.

„Diferența dintre prețul local – prețul format din prețul de producere al energiei termice și tarifelor serviciilor de transport, distribuție și furnizare a energiei termice, și prețul local de facturare către populație, denumită subvenție, în sumă de 267,60 lei/Gcal, va fi suportată de bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Constanța.”

Liviu Popa, directorul RADET

Subvenția reprezintă așadar mai mult de jumătate din prețul de producție. Banii vin de la bugetul local, cu alte cuvinte toți constănțenii și toate firmele din oraș vor plăti pentru ca cei care sunt abonați la sistemul centralizat să plătească mai puțin de jumătate față de costul real.

„Așa cum am promis anul trecut, menținem prețul gigacaloriei la 250 de lei pentru toți consumatorii. Primăria Municipiului Constanța subvenționează prețul gigacaloriei cu peste 50%. Vreau să îi asigur pe constănțenii racordați la sistemul centralizat că pentru sezonul rece 2019-2020 avem toți banii necesari ca să menținem prețul la 250 de lei.”

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța

Pentru ca agentul termic să ajungă în casele constănțenilor, administratorii Asociațiilor de Proprietari trebuie să se asigure că vanele sunt deschise. Orice disfuncționalitate apărută cu privire la această operațiune poate fi comunicată la dispeceratul R.A.D.E.T.: 0241.616.792 sau 0341.461.000.

Reamintim că atât RADET Constanța, cât și Electrocentrale Constanța sunt în insolvență.Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Peștera a triplat bursele de merit pentru elevi

joi oct. 31 , 2019
Primăria Comunei Peștera a majorat bursele pentru elevi. Astfel, bursa de merit a ajuns la 150 de lei pe lună, de 3 ori mai mult față de acum trei ani. Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 87 / 24.10.2019 a fost stabilit cuantumul burselor școlare pentru elevii de la Școala Gimnazială […]

V-ar putea interesa și: