Constănțenii vor putea casa numai 500 de mașini prin Rabla Local

programul rabla
Fotografie de arhivă

Constănțenii vor putea casa numai 500 de mașini, de zece ori mai puțin decât brașovenii.

„Pentru că așa au vrut Vergil Chițac și consilierii PNL+PSD, doar 500 de autoturisme din Constanța vor putea fi înscrise în Programul național Rabla Local, pentru casarea autoturismelor uzate de pe raza municipiului.”, au declarat reprezentanții USR.

Prin Rabla Local se pot casa mașini mai vechi de 15 ani, fără obligația de a cumpăra una nouă, primind la schimb suma de 3.000 lei.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local de astăzi, 10 aprilie, consilierii USR Constanța au propus două amendamente la proiectul inițiat de primarul Chițac:

  • creșterea numărului de autoturisme ce pot fi casate de la 500 la 5.000 (așa cum este permis în program și în condițiile în care aproximativ 55.000 de autoturisme din Constanța s-ar încadra în proiect);
  • creșterea solicitării pentru finanțare de la 300.000 la 3 milioane de lei.

„Deși 80% din banii pentru Rabla Local sunt alocați de Administrația Fondului pentru Mediu, iar necesitatea modernizării sau a reducerii parcului auto al Constanței reprezintă o chestiune urgentă, amendamentele noastre nu au fost votate de consilierii PNL și PSD. În alte orașe din țară, cum ar fi Timișoara sau Brașov, unde sunt administrații USR, iar primarii acordă o atenție sporită protejării mediului și tranziției către conceptul de orașe verzi, proiectul a fost propus direct și votat cu posibilitatea de casare a 4.700 și, respectiv, 5.000 de autoturisme. Din nou, lipsa de viziune și incompetența primarului Vergil Chițac au pus Constanța pe lista orașelor care s-au oprit în timp, unde accentul nu este pus pe eficiență și inițiativă pentru reducerea poluării și protejarea mediului, ci pe vânzări de plaje, tăieri ilegale de pomi, cumpărat beculețe de milioane de lei din bugetul local, sfidări, minciuni și promisiuni fanteziste.”, spun cei de la USR.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CSM Constanța va juca finala Ligii Naționale de baschet feminin datorită contribuției decisive a unei americance

lun apr. 10 , 2023
Secția de baschet feminin a clubului CSM Constanța reușește calificarea în finala Ligii Naționale, după ce a trecut duminică de FCC Baschet UAV Arad în meciul decisiv din semifinale, scor 73-68. Constanța se va duela în ultimul act cu Sepsi Sf. Gheorghe, campioana ultimelor cinci sezoane în România. Constanța a […]

V-ar putea interesa și: