Constantin Gîrjoabă, fost fotbalist și președinte al clubului Farul, a decedat la 59 de ani

Familia Farului este de astăzi mai săracă, după ce fostul jucător, antrenor și președinte al clubului, Constantin Gîrjoabă, a decedat la vârsta de 59 de ani.

Constantin Gîrjoabă a participat, alături de naționala României, la Campionatul Mondial U20 din Australia, în 1981, unde tricolorii au obținut medaliile de bronz.

Farul Constanța transmite condoleanțe familiei și putere de a depăși acest moment.

Bucureştean de origine, Constantin Gîrjoabă a fost la FC Farul şi jucător, şi antrenor, şi preşedinte. A venit la Constanţa în anii ’80, după ce jucase la Progresul şi la Sportul Studenţesc. 

Născut pe 18 iunie 1963, la Bucureşti, acesta a început fotbalul la vârsta de şapte ani, la echipa Progresul, primul său antrenor fiind Nicolae Gorgorin. A făcut parte din loturile naţionale de juniori, s-a pregătit la Luceafărul şi a fost selecţionat la Campionatul European de juniori din 1980 şi la cel Mondial Under-20 din 1981. În cariera sa de jucător au mai figurat echipele Sportul Studenţesc, FC Farul, Jiul Petroşani, Rapid Bucureşti şi Callatis Mangalia.

Amintiri de la Farul

„Când am venit eu la Constanţa, echipa era în eşalonul secund, dar avea în componenţă jucători de calibru, precum Buduru, Peniu, Zahiu, Drogeanu şi alţii. Am venit la echipă joi seara, iar sâmbătă am jucat. A fost un meci la Galaţi, 1-1, în care am apărat bine. Nici nu-mi cunoşteam prea mult coechipierii, pe teren îi strigam mai mult după numere, nu după nume. Înaintea mea la Farul apărase mult timp Paul Costaş. În 1986, Sportul m-a împrumutat la Jiul Petroşani, în Divizia A, unde era antrenor Gigi Mulţescu, după care m-am întors la Farul şi am promovat cu echipa la finele sezonului 1987/1988. În acel sezon, am ratat o singură partidă, acasă cu Buzău, fiind suspendat din pricina a două cartonaşe galbene. În rest, am jucat în toate confruntările. Au fost vreo 10 – 11 meciuri în care nu am primit gol“, a povestit Constantin Gîrjoabă pentru Ziua de Constanța.

Din lotul Farului care a promovat în acel sezon au mai făcut parte, printre alţii, Răuţă (portar), Tufan, Dinu, Popovici, Vanea, Petcu, Zahiu, Iovănescu, Buduru, Roşu, Bătrâneanu, Funda, Nedelcearu, Bîrboră și Marian Dumitru (jucători de câmp). Gîrjoabă, un portar de 1,86 m, evolua de regulă cu numărul 12 pe tricou, iar ca fotbalist avea mai multe superstiţii.

„Nu lăsam nicio gâză să intre în poartă, nici măcar fluturii. Sub pretextul că fac mişcări de gimnastică, alungam, când puteam, toate insectele pe care le vedeam. De asemenea, nu călcam tuşa şi niciun marcaj, obicei pe care mi l-am păstrat şi când am devenit antrenor. Înainte de meci, îmi închipuiam ce faze ar putea apărea şi cum ar trebui să intervin eu. Iar după partidă, rămâneam pe teren şi rememoram toate intervenţiile mele, judecând la rece ce am făcut bine şi ce am greşit. De asemenea, dacă barele porţilor se murdăreau în timpul meciului, după meci le curăţam, mulţumindu-le, astfel, că m-au ajutat“, spunea Constantin Gîrjoabă.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Medicii au replantat brațele unei fete de 15 ani, rănită în urma unui accident rutier

Dum dec. 18 , 2022
O echipă de medici de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi a reuşit să replanteze braţele fetei de 15 ani, una dintre victimele care se afla în autocarul răsturnat la intrarea în municipiul Paşcani în noaptea de vineri spre sâmbătă. Operația a durat 20 de ore. „Din fericire, […]

V-ar putea interesa și: