Construcția Sălii Polivalente din Constanța merge mai departe. Decebal Făgădău: „Autodeclarații” proprietari nu au putut prezenta niciun fel de înscrisuri

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Construcția Sălii Polivalente din Constanța merge înainte. Echipele de constructori lucrează cu utilajele pentru pregătirea suprafeței pe care va fi amplasată noua sală de sport ce va avea o capacitate de peste 5.000 de locuri.

Primăria Municipiului Constanța a obținut toate aprobările și avizele.

„Proiectul la Sala Polivalentă este în linie dreaptă. Specialiștii au ales cele mai bune soluții astfel încât să putem găzdui echipele noastre și echipe din altă parte care vor veni la noi să joace.  Am obținut toate aprobările și avizele. Sunt voci care spun că 5.000 de locuri este prea puțin, că este prea mică, însă astăzi noi ne aflăm în fața următoarei realități: avem o sală de 1.200 de locuri – Sala Sporturilor care nu este niciodată plină. Când am început acțiunile pentru construirea sălii, ne-am trezit cu toate actele atacate. Până în momentul de față, „autodeclarații” proprietari nu au putut prezenta însă niciun fel de înscrisuri. Lucrările de construcție merg mai departe.”

Decebal Făgădău – primarul municipiului Constanța

Sala Polivalentă din Constanța, amenajată în zona Badea Cârțan, este un proiect de aproximativ 68 de milioane de lei, din bugetul Companiei Naționale de Investiții, la care se vor adăuga sume consistente din bugetul local pentru lucrări de amenajare, utilități, împrejmuiri, parcări, iluminat, etc.

Sala va avea o capacitate de 5.000 de locuri (dintre care aproximativ 100 de locuri pentru persoanele cu dizabilități, 100 locuri pentru presă, 150 locuri VIP).

Obiectivul de investiții va beneficia de o sală de competiții care va fi omologată de forurile de specialitate pentru derularea de evenimente sportive de handbal, baschet sau volei de nivel național, dar și de nivel european și mondial.

Proiectul noii săli polivalente include și spații dedicate sportivilor (sală de antrenament, sală de forță, sală de fitness, vestiare, cabinete medicale), spații dedicate presei (studiouri pentru transmisii radio-tv), spații dedicate publicului (cafenele, alimentație publică, grupuri sanitare), dar și spații administrative și de agrement.

Noua sală polivalentă va putea găzdui și evenimente culturale, conferințe, concerte sau festivaluri.

Cine se opune

Construcția sălii a fost atacată de Asociația Club Sportiv Metalul Constanța, care a spus că este abuzivă. „Autorizaţia de demolare a stadionului Metalul Constanţa este abuzivă. Construcţia Sălii Polivalente nu poate începe în condiţii ilegale. Proiectul Sălii Polivalente din Constanţa a început cu stângul din cauza unor acte emise în mod abuziv de primarul Municipiului Constanţa, dl. Decebal Făgădău. Ne referim aici la o procedură de expropriere ce nu a fost finalizată şi la o autorizaţie de demolare emisă în regim de urgenţă, fără nici un aviz. Situaţia de urgenţă este un fals comis de administraţia Făgădău pentru a se forţa o demolare pe care Ministerul Tineretului şi Sportului nu ar fi avizat-o niciodată fără un plan de relocare a activităţii sportive.”, au spus aceștia, printr-un comunicat de presă.

Asociația este condusă de Valentin Șurghie, om de afaceri, fost consilier local din partea PSD și, anterior, din partea partidului lui Dan Diaconescu.

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.