Construcția unei grădinițe în Peștera, în linie dreaptă

Grădinița va avea două săli de clasă, grupuri sanitare, spațiu pentru „Corn și Lapte”, cancelarie, vestiar, centrală termică și teren de joacă

Primarul din Peștera, prof. Marius-Liviu Petre, a anunțat că a încheiat, astăzi, procesul verbal de predare – primire a amplasamentului pentru obiectivul de investiții „Grădiniță cu program normal cu 2 săli de grupă în localitatea Peștera, județul Constanța”.

Evenimentul are loc după fix un an de la semnarea avizului educațional.

gradinita pestera
Marius Petre, primarul din Peștera, semnează contractul în fața inspectorului școlar general, Gabriela Bucovală (foto: 25 iulie 2018)

Astăzi au fost prezenți reprezentanții Ministerului Educației Naționale (Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare), ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a constructorului și a dirigintelui de șantier.

„Proiectul prevede construirea unei grădinițe cu două săli de clasă, grupuri sanitare, spațiu pentru “Corn și Lapte”, cancelarie, vestiar, centrală termică, magazie pentru combustibili, loc de joacă cu dale din cauciuc, teren de sport, împrejmuire.”, a precizat primarul din Peștera.

Investiția face parte din Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii (PRET) desfășurat de Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare.

Valoarea totală a proiectului este de circa 1,5 milioane lei, din care aproximativ 80% sunt sume asigurate de la bugetul de stat, 20% reprezentând contribuția bugetului local. În același timp, sunt depuse actele pentru asigurarea finanțării prin fonduri europene, în acest caz contribuția efectivă a bugetului local putând ajunge la cca. 0,4% din valoarea totală a proiectului.

În prezent, preșcolarii din localitatea Peștera își desfășoară activitatea în aceeași clădire cu sediul Primăriei, condițiile fiind evident viciate și inadecvate.

Noua unitate de învățământ își va putea deschide porțile încă din al doilea semestru al anului școlar 2019-2020, în condițiile în care toate termenele vor fi respectate, asigurându-se astfel un climat educațional la standarde moderne.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Trei enunțuri care demonstrează că primarul Decebal Făgădău trăiește într-o Constanță secretă

Thu Jul 25 , 2019
Primarul orașului Constanța, Decebal Făgădău, a fost reales, astăzi, în funcția de președinte al Organizației Municipale a PSD. Edilul a ținut, așa cum era de așteptat, un discurs. N-are rost să vă plictisesc redându-l pe tot. Am reținut însă câteva enunțuri care demonstrează, în opinia mea, că primarul trăiește într-un […]