Constructor din Mamaia amendat cu 20.000 de lei pentru că deversa în mare apa de epuisment

Adminitrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a intervenit în Mamaia, în urma unei sesizări prin care instituția a fost informată că, prin intermediul unei conductem sunt deversate ape în Marea Neagră de la fundația unei clădiri aflate în construcție în stațiunea Mamaia. O echipă s-a dus la fața locului pentru a verifica.

Inspectorii au stabilit că societatea nu deținea acordul A.B.A.D.L. pentru evacuarea apei de epuisment în Marea Neagră.

„Pentru neconformitățile constatate, societatea a fost amendată cu 20.000 lei și au fost impuse măsurile de sistare a evacuării apei de epuisment în Marea Neagră și aducerea plajei la starea inițială. Din verificările ulterioare s-a constatat că societate a dus la îndeplinire măsurile impuse în procesul verbal de constatare de la data controlului.”, spun reprezentanții ABADL.

Apa de epuisment evacuată în Marea Neagră reprezintă apa provenită din pânza freatică.

De asemenea, ABADL a mai sancționat în urmă cu câteva luni o societatea comercială care a efectuat săpături în profilul plajei cu un buldoexcavator fără a avea acte tehnico-juridice prevăzute de lege și fără să aibă dreptul să pătrundă cu un utilaj pe plajă. Pentru săpăturile efectuate în profilul plajei și pentru intervenția unui utilaj pe plajă, firma a fost amendată cu 25.000 de lei și obligată să aducă plaja la starea inițială.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

SLN nu este de acord cu PLF și discută cu STS

Fri Jan 28 , 2022
Sindicatul Liber al Navigatorilor atrage atenția asupra unei „particularități”, ca s-o numim așa, a deja celebrului PLF – Passenger Locator Forms – pe care trebuie să îl completeze cine intră în țară, inclusiv marinarii, desigur. „Completarea Formularului Digital la intrarea în țară nu trebuie să se facă mai devreme de […]