Contraamiralul Valentin Iacoblev a trecut în rezervă după 40 de ani în serviciul Forțelor Navale Române

Comandantul Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”, contraamiral Valentin Iacoblev, a trecut în rezervă marți, 4 iulie, conform decretului semnat de Președintele României, după o perioadă de peste 40 de ani în care a îmbrăcat uniforma militară de marină, iar cu acest prilej a fost desfășurată o ceremonie militară în portul militar Constanța.

Contraamiralul Valentin Iacoblev a avut primul contact cu Marina Militară Română în anul 1981, atunci când a devenit elev al Liceului Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, pe care l-a absolvit în anul 1985, urmând ca, în anul 1989, la absolvirea Facultății de Navigație a Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân”, să fie avansat la gradul de locotenent.

După absolvirea Institutului de Marină, actuala Academie Navală „Mircea cel Bătrân”, a activat în calitate de comandant serviciu de luptă navigație, între anii 1989 și 1999, apoi a fost ofițer secund la dragoarele maritime 30 și 25, precum și la submarinul „Delfinul”, în anul 2001. În perioada 2001-2004, a comandat dragorul maritim 30, după care a fost numit comandant secund și, ulterior, comandant la fregata „Regina Maria”, între anii 2004 și 2012. În continuare, până în anul 2016, și-a desfășurat activitatea ca șef Secție Instrucție Forțe de Sprijin și șef Serviciu Prevenire și Protecție la Statul Major al Forțelor Navale.

De-a lungul carierei sale, și-a perfecționat pregătirea profesională prin absolvirea Facultății Interarme a Academiei de Înalte Studii Militare, în anul 2001, după care a urmat Cursul multinațional de orientare a ofițerilor de stat major la Școala NATO de la Oberammergau din Germania și Seminarul privind limbajul operațional în domeniul maritim la Newport, în Statele Unite ale Americii, în anul 2002, Cursul postuniversitar de perfecționare în specializarea managementul resurselor de apărare pentru personalul de conducere din departamentul regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, în anul 2009, și Cursul postuniversitar de dezvoltare profesională continuă în conducere strategică din cadrul Școlii de studii postuniversitare a Facultății de Securitate și apărare de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, în anul 2014.

În perioada 1996-2011, a participat la numeroase operații, exerciții și misiuni internaționale, desfășurate în Marea Neagră, Marea Mediterană și Marea Baltică.

La data de 15 august 2016, a fost numit comandant al Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu”, la 30 noiembrie 2020 a fost promovat la comanda Comandamentului Flotei „Viceamiral Vasile Urseanu”, iar, la 1 octombrie 2022, a preluat conducerea Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”.

În semn de confirmare a rezultatelor obținute în activitatea profesională, a fost distins cu Semnul onorific „În serviciul Patriei”, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema Onoarea Armatei României și Emblema de Onoare a Forțelor Navale.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vanessa, fetița cu atrofie cerebrală care a sfidat diagnosticul crunt al medicilor, are nevoie de ajutor

mar iul. 4 , 2023
Vanessa are 6 ani și jumătate. La toamnă ar fi trebuit să meargă la școală, să își facă prieteni, să se joace, să învețe, să greșească, să se ridice, să descopere lumea asta mare. Din păcate, Vanessa nu merge nici în piciorușe. La 6 ani și jumătate fetița este hrănită […]

V-ar putea interesa și: