Contrabanda cu aur din Turcia n-a dispărut

Bijuterii nedeclarate în vamă și confiscate de polițiștii de frontieră

Contrabanda cu aur din Turcia n-a dispărut. Recent, un nou caz a fost descoperit de polițiștii de frontieră.

Astăzi, în jurul orei 07.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Vama Veche, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un alt autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România. Aceștia au descoperit, printre bagajele personale ale unei persoane de sex feminin, în vârstă de 62 de ani, domiciliată pe raza județului Galați,244 grame bijuterii din metal galben și alb, susceptibile a fi din aur și argint, nedeclarate și fără a avea documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase. Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat bijuteriile din Turcia, cu scopul de a le face cadou, fără a deține documente legale. Bunurile, în valoare de aproximativ 29.110 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, bijuteriile urmând a fi predate la Trezoreria Constanța, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și au aplicat o amendă contravențională în cuantum de 5.000 lei, conform art. 18 din OUG 190/2000 republicată.

Dea asmenea, în jurul orei 05.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Vama Veche, județul Constanța, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

Parfumurile pe care încerca să le introducă în țară

Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse într-un locaș din cala autocarului, 144 flacoane parfum, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, aparțineau unui cetățean român, în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza județului Galați,fără adeține documente legale pentru acestea. Bărbatul a declarat că le-a achiziționat din Turcia, cu scopul de a le comercializa în România.

Sursă foto: Garda de Coastă

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.