Contrabanda cu haine din Turcia și cu țigări aduse de comandanți de navă nu a murit

Articole vestimentare și încălțăminte susceptibile a fi contrafăcute în valoare de peste 60.000 lei, confiscate de poliţiştii de frontieră de la punctul de trecere a frontierei Vama Veche.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit, într-un autocar sosit din Turcia, articole vestimentare și încălțăminte în valoare de peste 60.000 lei, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 04.11.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

„Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele deținute de doi cetățeni români, 160 articole de încălțăminte și 895 articole vestimentare, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Persoanele în cauză au precizat că au achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Produsele, în valoare de aproximativ 63.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

1250 pachete de țigări de contrabandă descoperite de polițiștii de frontieră în cabina comandantului unei nave, pe canalul Sulina

În ziua de 03.11.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, împreună cu lucrători din cadrul Capităniei Sulina și Biroului Vamal de Frontieră Sulina, au efectuat controlul specific de frontieră asupra unei nave, pavilion Liban, având la bord un număr de 22 membri de echipaj.

Cu această ocazie, procedând la controlul fizic al navei, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse și nedeclarate 1250 pachete de țigări fără timbru accizabil, în cabina comandantului, un cetățean sirian.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării și introdusă în camera de corpuri delict a Gărzii de Coastă.

83 kilograme de pește provenit din braconaj și 481 metri de plase descoperite de polițiștii de frontieră

În ziua de 03.11.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au descoperit în zona lacului Babina, o înșiruire de plase cu captură de pește în ele.
Aceștia au procedat la recuperarea plaselor din apă, stabilind faptul ca acestea sunt tip setcă și au o lungime totală de 481 metri, având o captură de pește de 83 kg, diferite specii.

Peștele, în cantitate totală de 83 kilograme a fost predat unei societăți comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea, desfășoară activități specifice pentru identificarea autorilor și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cod galben de vreme rea în Constanța și Tulcea

sâm nov. 4 , 2023
Administrația Națională de Meteorologie a transmis un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil sâmbătă între orele 10:00 și 23:00 în 15 județe, inclusiv în Constanța și Tulcea. În Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va […]

V-ar putea interesa și: