Contractele pentru reabilitarea bulevardelor din Constanța au fost majorate cu 95 milioane lei, până la 307 milioane

Primăria Constanța a semnat, în 2021, trei contracte pentru reabilitarea unor bulevarde din oraș și a zonei centrale. Contractele au fost majorate ieri, prin votul consilierilor municipali PSD și PNL.

Din calculele noastre, vorbim de un plus de aproape 95 de milioane de lei.

Iată cifrele, așa cum reies ele din contracte și din proiectele de hotărâri de consiliu.

  • Pentru proiectul „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, zona bd. 1 Mai – Şoseaua Mangaliei”. Beneficiar. Electrogrup SA. Inițial: 47,23 milioane lei plus TVA, adică 56,20 milioane lei, acum: 81,61 milioane lei. Contract semnat în octombrie 2021. Diferență: + 25,41 milioane lei.
  • Pentru proiectul „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între Gara CFR şi staţiunea Mamaia”. Beneficiar: Asocierea Hidrosalt B 92 SRL –  Trace Group Hold  PLC (Bulgaria). Inițial: 62,40 milioane lei plus TVA, adică 74,25 milioane lei, acum: 113,84 milioane lei. Contract semnat în martie 2021. Diferență: + 39,59 milioane lei.
  • Pentru proiectul „Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa”. Beneficiar: Meva Concept. Inițial: 68,88 milioane lei plus TVA, adică 81,97 milioane lei, acum: 111,97 milioane lei. Contract semnat în mai 2021. Diferență: + 30 milioane lei.
Primele pagini din cele trei contracte încheiate de primărie

Total inițial al celor 3 contracte semnate în 2021: 212.437.614 lei.

Total al celor 3 contracte după hotărârile de consiliu aprobate în octombrie 2023: 307.427.373 lei.

Diferență totală între contractele semnate în 2021 și hotărâre de consiliu aprobate în octombrie 2023: + 94.989.759 lei.

Procent majorare: 44,71%.

Avem câteva întrebări, dar primarul Vergil Chițac nu organizează conferințe de presă, deci, din păcate, nu avem și răspunsuri pentru ele. Comunicarea scrisă este în cele mai multe ori ineficientă în astfel de cazuri, pentru că se poate întâmpla ca ziariștii să întrebe ceva și primarul să răspundă ce vrea. Adevărul iese la iveală din dialog.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Contractele pentru reabilitarea bulevardelor din Constanța au fost majorate cu 95 milioane lei, până la 307 milioane

  1. Urmeaza alte milioane pentru acoperirea sapaturilor ce se fac de ieri pe Bd.Ferdinand(la nici 30 de zile dela finalizarea modernizarii lui )…Nimeni nu spune de unde vor proveni acesti bani pentru suplimentarea contractelor ?Oare din pensiile speciale ale celor platiti sa opreasca jaful banilor comunitatii ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A murit o fostă jurnalistă din Constanța. „A venit, a jucat rolul vieții ei și a plecat”

mie oct. 11 , 2023
Sorina Popa, director al Direcției de Cultură, Muzeu și Bibliotecă în cadrul Primăriei Cernavodă și fost jurnalist la TV Neptun, s-a stins din viață. Ea a fost diagnosticată cu neoplasm. Recent, un apel umanitar fusese lansat pe Facebook pentru a-i veni în ajutor. Astăzi a venit anunțul că a plecat […]

V-ar putea interesa și: