Contractul de reabilitare a Muzeului de Istorie Națională şi Arheologie Constanța a fost reziliat

„Atenție, cade tencuiala”. Anunța pe gardul Muzeului de Istorie și Arheologie Constanța. Foto: Constanța 100%, 11 mai 2021

Petre Enciu, vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, reziliarea contractului de reabilitare a Muzeului de Istorie Națională şi Arheologie Constanța.

„Proiectantul, Actaeon Invest SRL, se pare că a avut o altă agendă pe durata acestui contract, aceea de a smulge cât mai mulți bani de la Consiliul Județean Constanța .Printr-un calcul care se întinde pe câteva pagini, acesta ne explică că investiția ar trebui să coste triplu, asta după ce şi-a asumat un contract la o valoare licitată sub valoarea estimată cu un milion de lei. Documentul reprezintă singura realizare a acestui proiectant, şi acesta livrat cu întârziere, depăşindu-se termenul limită de depunere a proiectului tehnic.”, a spus vicele CJC.

Acesta a punctat că „este arhicunoscută această practică de sublicitare şi ulterior cerere de suplimentare de fonduri. Ea a generat unora, în ultimii 30 de ani, averi colosale, dosare penale şi condamnări.”

A mai anunțat că CJC va trata această situație fără menajamente. Va executa garanția de bună execuție; va emite certificat constatator negativ; va acționa în instanță pentru recuperarea prejudiciului.

„În paralel, vom relua achiziția serviciilor de proiectare, pentru a putea salva finanțarea europeană.”, a mai spus Petre Enciu.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

FOTO Accident rutier mortal la ieșire din Topraisar

Wed May 12 , 2021
Un accident rutier în urma căruia o persoană a murit, iar 4 au fost rănite, a avut loc miercuri dimineață, pe DJ 391, la ieșirea din Topraisar spre Moreni. Au fost implicate două autoturisme. Medicii de la Ambulanță spun că la locul accidentului au fost găsite 5 victime: O victimă […]
accident mortal topraisar