Contre pe Facebook între doi consilieri locali din Constanța

popescu-babu-cantaragiu

Andrei Popescu, Dumitru Babu și Secil Cantaragiu, imediat după terminarea ședinței de Consiliu Local

UPDATE 20.30 Andrei Popescu susține că Secil Cantaragiu nu spune adevărul când afirmă că a votat împotriva proiectelor privind Farul și Palatul Copiilor. ”Eu am votat pro Farul și Palat”, spune consilierul independent.

Două proiecte de hotărâre au băgat azi zâzanie între doi consilieri locali. Pe de o parte, este vorba despre aprobarea construirea unui bloc de șapte etaje în cartierul Faleză Nord (primarul Decebal Făgădău a afirmat că avem de-a face nu cu un PUZ nou, ci cu PUZ vechi, amendat). Pe de altă parte, este vorba despre un proiect care privea transparentizarea activității Consiliului Local Constanța. Acesta a fost inițiat de independentul Andrei Popescu și a picat, pentru că toți consilierii PSD și PMP s-au opus.

”Printre punctele de pe ordinea de zi, a fost si cel propus de mine privind transparenta. In acest proiect erau incluse transmiterea live a sedintelor consiliuliuli local, cat si cele de comisie. Mai aveam votul electronic si publicarea pe site a activitatii consilierilor. Consider ca era un gest de bun simt, fata de voi constantenii, mai ales ca transpernta a fost inclusa in agenda publica a partidelor din consiliul local. Pe langa asta, au mai fost aprobate un PUD prin care se va inalta o cladire de 7 etaje intr-o zona de case si inca un PUZ. Aceste 2 proiecte au fost sustinuta tot de alianta Psd-Pmp care continua aceeasi politica inceputa de Mazare-Constantinescu. Interesant este ca domnul Secil G. Cantaragiu a votat impotriva proiectelor in comisia de urbanism, a care presedinte este, acum votand pentru, sustinand ca s-a pripit cand a respins proiectele. Sa va fie rusine, domnilor consilieri, mai ales ca va permiteti sa sfidati constantenii in campanie electora”, a postat, pe Facebook, la câteva minute după ședință, Andrei Popescu.

Replica lui Secil Cantaragiu, consilier local PMP, nu a întârziat. Tot pe Facebook, evident.

”As fi vrut sa raspund direct, in sedinta de consiliu local, dar sincer m-am saturat de circ si de campania electorala eterna a unor consilieri. Dragi pnl-isti si independenti, am votat in sedinta de comisie (votul fiind consultativ) impotriva unui proiect, pentru ca Domnul Vanturache, arhitecul sef al primariei, nu a fost prezent sa ne poata da mai multe lamuriri. Apropo, unii pnl-isti s-au abtinut la acest proiect in sedinta de comisie, iar in sedinta de consiliu au votat impotriva, ca asa a venit directiva de la partid pentru ca este campanie electorala. Am fost la domnul arhitect sef, dupa cateva zile si m-a lamurit si cu locurile de parcare, si cu studiul de insorire si cu spatiul verde pe care trebuie sa il aiba conform legii. In calitate de consilieri trebuie sa verificam ca se respecta legea si cetatenii nu sunt afectati. Nu putem pune bete in roate anumitor investitii doar pentru ca asa vrem noi. Avem si raspundere penala pentru votul pe care il dam.
Sa nu uitam ca independetul s-a abtinut de la proiectul de demarare a discutiilor pentru preluarea Palatului Copiilor, iar pnl-istii au votat impotriva si pentru preluarea Stadionului Farul. Sedintele Consiliului Local sunt transmise live pe youtube, deci unde este impiedicata transparenta?
Independentul ne propune sa achizitionam mijloace de votare electronice. Stim prea bine cum se voteaza in Parlament, la 7 maini, electronic. Din punctul meu de vedere, este mai sanatos votul cu mana ridicata, ca fiecare sa isi asume in vazul tuturor optiunea. Oare exista un interes financiar de achiztii in spatele proiectului ce se numeste “Transparenta”?
Ideea de transparenta am promovat-o si in campania de la locale. Nimeni nu se opune transparentei, asa vreau sa cred, dar sa o facem intr-un mod aplicabil.
Baieti, facem si noi ceva pentru constanteni, un proiect ceva, sau doar circ si gargara pe paine ca asta prinde la electorat???”

În fotografia care ilustrează articolul îl puteți vedea și pe viceprimarul Dumitru Babu, oarecum amuzat de vehemența cu care Andrei Popescu clama un blat între PSD și PMP. ”Hai la o țigare”, îl invita acesta pe independent, despre care noi știam că nu fumează.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.