Contre PSD – PNL în Consiliul Județean Constanța. ”Este inadmisibil”, spune președintele Țuțuianu

horia-marius-tutuianu

În cadrul ultimei ședințe de Consiliu Județean au existat discuții și chiar acuzații privind împărțirea sumelor către primăriile din județ. Astfel, conducerea Consiliului Județean Constanța a fost acuzată public, astăzi 4 noiembrie 2016, că alocă banii preferențial, în funcție de culoarea politică.

Conducerea Consiliului Județean Constanța a precizat cât se poate de clar că repartizarea se realizează în funcție de analiza făcută de Comisia de Analiză a Solicitărilor Unităților Administrativ- Teritoriale. Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, primește și transmite către Comisie pentru dezbatere, toate solicitările primite din partea primăriilor din județ. Din această comisie fac parte reprezentanți ai tuturor formațiunilor politice prezente în Consiliul Județean.

”Așadar, există transparență totală. Este inadmisibil ca, acum, după ce au fost analizate și aprobate printr-o hotărâre, adoptată cu 34 de voturi pentru și o singura abținere, solicitările UAT-urilor, conducerea CJC să fie acuzată public că împarte sumele după preferințe și simpatii politice. Consider că unii dintre colegii noștri au intrat deja în campanie electorală și omit că principala activitate a Consiliului Județean este aceea de a lucra pentru cetățean. Am marea rugăminte ca domnul Baisan să vină cu ceva constructiv în ședințele Consiliului Județean cum ar fi un proiect pentru județul Constanța și locuitorii acestuia. Ii recomand, de asemenea, colegului meu să nu blocheze pe final de an activitatea primăriilor care au primit fonduri în ultima ședință de consiliu, printr-o acțiune în contencios administrativ” – declară președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

CJC reamintește că în ultima ședință de Consiliu Județean au fost alocate fonduri către 58 de autorități locale din județ, iar fondurile distribuite au fost pentru reabilitarea rețelelor de apă, canalizare, energie electrică, drumuri, școli sau grădinițe, în funcție de solicitările primite, dar și în funcție de sumele alocate de către Direcția Generală a Finanțelor Publice  Constanța.

Cristian Baiasn a acuzat că primăriile conduse de PSD au primit mai mulți bani decât cele PNL.

”Principalele criterii luate în calcul la repartizarea banilor sunt numărul populaţiei şi intravilanul, din considerente ce ţin de asigurarea infrastructurii şi a utilităţilor. La acestea se adaugă, desigur, şi alte criterii. Remarc însă faptul că socotelile nu au nici o legătură cu realitate, şi se referă doar la apartenenţa politică. Spre exemplu, un primar PSD care a cerut o anumită sumă de la CJC, pentru susţinerea proiectelor, a primit chiar mai mult. Acea sumă în plus nu este justificată în nici un fel, lucru care încalcă legea”, a precizat acesta.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Avarie RAJA în municipiul Constanța. Fără apă în această noapte

vin nov. 4 , 2016
Pentru remedierea unei avarii aparuta la conducta principala de alimentare cu apa cu diametrul de 400 mm, de pe strada Prelungirea Ion Ratiu din municipiul Constanta, SC RAJA SA este nevoita sa intrerupa furnizarea apei potabile in aceasta noapte – 04 spre 05 noiembrie 2016, in intervalul orar 22,00 – […]

V-ar putea interesa și: