Controale ale polițiștilor și jandarmilor în municipiul Constanța: 110 amenzi în valoare de 36.500 de lei

În contextul instituirii măsurii carantinei zonale în municipiul Constanţa, timp de două săptămâni, polițiștii și jandarmii constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse.

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au verificat 1.067 de persoane și 860 de autovehicule.

Totodată, au fost aplicate 110 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 36.500 de lei.

„Forțele de ordine acționează în sistem integrat, prin reorientarea dispozitivelor fixe în dispozitive mobile, dinamice, flexibile, menite să supravegheze în mod activ o suprafaţă cât mai mare, într-un interval de timp determinat. Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și, cu sprijinul cetățenilor, sperăm ca la sfârșitul perioadei de două săptămâni acesta să fie îndeplinit.”

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța

Reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu / adeverinţa eliberată de angajator.

Citește și: A început carantina în orașul Constanța. Lista cu tot ce (nu) avem voie să facem

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Citește și: Experți americani: „Mai mult de 50% din infectările cu Covid-19 sunt transmise de oameni care nu prezintă niciun fel de simptome”


Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Carantina lovește în economie. Un restaurant cu peste 50 de angajați și profit se închide pe perioadă nedeterminată

Sun Nov 22 , 2020
Carantina impusă în Constanța are efecte grave în economie. Unul dintre restaurantele celebre din Constanța, Marco Polo, a anunțat că se închide pe o perioadă nedeterminată. Nu mai oferă nici servicii de delivery, dar speră să revină din 2021. „Incepand cu data de 22 noiembrie 2020, restaurantul Marco Polo va […]