Control ANPC. Marfă expirată, frigidere ruginite și produse care nu erau dezinfectate într-un restaurant din județul Brașov

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Ceafa de porc expirase din noiembrie 2019

În data de 08.02.2020, în urma unei sesizări a Poliției Județene Brașov, o echipa de comisari ai CJPC s-a deplasat la restaurantul din localitatea Feldioara, ca urmare a informațiilor referitoare la o suspiciune de toxiinfecție alimentară.

CJPC Brasov a fost prima care a ajuns la fața locului.

„Am constatat faptul că începând cu ora 14 în acel restaurant a avut loc un botez cu aproximativ 50 de persoane. La momentul controlului am constatat că în spațiul de producție nu se întruneau condițiile minime obligatorii necesare respectiv vesela si produsele nu erau dezinfectate, se refoloseau ambalajele, depozitarea necorespunzătoare, frigidere ruginite fără grafice de temperatură, materie primă fără elemente de identificare, stare termică a produselor alimentare modificată, produse in afara datei limita de consum, lipsa probe alimentare corespunzătoare, ouăle nu erau dezinfectate, personalul care a manipulat alimentele nu a putut prezenta carnet si analize de sănătate la zi.”, a precizat Paul Anghel, director general în ANPC.

Ulterior demarării controlului s-au alăturat și reprezentanți ai DSP și ai Politiei Economice Brașov.

A fost redactată o invitație pentru luni 10.02.2020 în care au fost oprite de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman toate produsele neconforme aproximativ 10 kg de materii prime alimentare.

Direcția de Sănătate Publică a aplicat măsura suspendării activității iar cei de la Politie au invitat în zilele următoare reprezentantul societății la sediul.

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
Mitshubishi
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.