Copiii află despre pericolul reprezentat de bacilul Koch

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Mondiale de luptă împotriva tuberculozei, miercuri, 25 martie 2015, a vut loc la Şcoala Gimnazială nr. 30« Gheorghe Ţiţeica » din Constanţa încheierea activităţilor de informare a elevilor asupra acestei maladii. Activităţile au fost coordonate în şcoală de Laura Halmache, asistent la Biroul de Programe de Promovare a Sănătăţii şi Educaţie pentru sănătate din cadrul DSPJ Constanţa şi de Cici-Corina Vlad, directorul adjunct al instituţiei şcolare. Publicul ţintă a fost constituit din elevii claselor a V-a.
Elevii au participat la o masa rotundă la care au putut să împărtăşească din cunoştinţele lor legate de educaţia pentru sănătate şi au vizionat câteva prezentări video legate de acest subiect, caracterul interactiv al întâlnirii stimulându-le interesul pentru a cunoaşte cât mai multe lucruri referitoare la păstrarea sănătăţii. Ei şi-au manifestat creativitatea prin crearea de postere şi colaje tematice care au fost expuse în şcoală. De asemenea, au devenit purtători de cuvânt, ei luând acasă diferite materiale informaţionale distribuite de BPPSEPS, pentru a contribui şi la informarea membrilor familiilor lor asupra pericolului generat de bacilul Koch.

La final, menţionăm că aceste manifestări sunt anuale în Şcoala « Gheorghe Ţiţeica », grija cadrelor didactice pentru promovarea sănătăţii, a unui stil de viaţă care să aducă beneficii elevilor fiind coordonate constante ale activităţii acestora. Tocmai de aceea, interesul elevilor este mare, iar implicarea lor lăudabilă, De exemplu, şcolarii clasei a V-a B au pregătit ei înşişi prezentări despre pericolul tuberculozei şi au devenit actori ai propriei învăţări, stârnind admiraţia reprezentatntei DSPJ Constanţa, Laura HAlmache : « Ca în fiecare an, elevii de clasa a V-a au fost foarte activi în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut, întâlniri dedicate sensibilizării populaţiei de vârstă şcolară cu privire la răspândirea tuberculozei. Este important ca munca de prevenire să se facă atât în şcoli, cât şi pe toate canalele media, căci bacilul Koch este duşmanul din umbră care atacă fără să aleagă. »

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Curs de Aikido în Constanța

Thu Mar 26 , 2015
În Constanța se organizează, sâmbătă și duminică, 28 – 29 martie, un Workshop de Aikido. Este de fapt un scurt curs introductiv și se adresează adolescenților, tinerilor și adulților, femei, bărbați, fără limită superioară de vârstă, care doresc să înceapă să practice Aikido, au mai fost la un curs introductiv, dar n-au continuat […]