Copiii cu copii îl așteaptă pe moș Crăciun

Copiii de la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă şi Modulul Mamă-Copil se tem că moș Crăciun nu va ajunge și la ei

Copiii de la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă şi Modulul Mamă-Copil din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa au dorit ca Moșul cel bun să știe că ei au fost cuminți și că îl așteaptă cu multă nerăbdare așa cum o fac an de an.

„Știm că ai foarte multe dorințe de împlinit și că anul acesta îți va fi mai greu față de anii anteriori, având în vedere perioada grea prin care trecem, dar mai știm că tu ești darnic și bun cu toți copiii. Anul acesta, te rugăm se te abați puțin din drum și pe la centrul nostru, care acum este căsuța noastră călduroasă, în care răsună colinde și miroase a turtă dulce“, au scris copiii (n.e. turta dulce este făcută chiar de ei).

Copiii i-au scris Moșului că și-ar dori foarte, foarte, foarte mult câteva lucruri pe care le au și copiii a căror familie le este alături. Pe lângă pulovere, geci, ghetuțe și șosetuțe, cei mici și-ar dori foarte mult mașinuțe cu telecomandă, MP3 playere, boxe, ceasuri de mână, parfumuri și diverse accesorii pentru fetițe (ex. bentițe, biluțe și elastice pentru împletit cosițele, clame și bureței de păr etc.). 

Echipa DGASPC Constanța le-a trimis spiridușilor o listă cu mărimile copiilor în cazul în care Moșul mai are ceva loc în desaga lui:

FETE:

  • mărimi încălțăminte: 37 – 2 fete; 38 – 2 fete; 39 – 2 fete; 30 – fetiță în vârstă de 4 anișori.
  • mărimi îmbrăcăminte: S – 3 fete; M – 3 fete; haine pentru fetiță de 4 ani pentru înălțimea de 116 cm;

BĂIEȚI:

  • mărimi încălțăminte: 35 – 2 băieți; 37 – 1 băiat
  • mărimi îmbrăcăminte: XS – 2 băieți; S – 1 băiat

„La Modulul Mamă-Copil avem grijă și de doi bebeluși care ar avea mare nevoie de produse specifice acestei perioadei de viață dar și de niște mini-ghetuțe, mini-bodyuri, mini-bluzițe și de gecuțe ori salopete de iarnă în miniatură. Este vorba despre o fetiță de 7 luni (87 cm) și de un băiețel pufos în vârstă de 8 luni (92 cm). La modulul Mamă-Copil avem în grijă și o graviduță, tot un copil şi ea. La încălțăminte poartă mărimea 38, iar la haine i s-ar potrivi de minune mărimea M. De asemenea, îi rugăm pe spiriduși să nu le uite nici pe celelalte două mămici de care avem grijă. Au vârste 34 și 35 de ani. Ambelor li se potrivește mărimea 39 la încălțăminte și L la haine.”, spun reprezentanții DGSPC Constanța.

Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență și Modulul Mamă-Copil (CPCRU) fac parte din Complexul de Servicii pentru Protecția de Urgență a Copilului, a Cuplului Mamă-Copil și a Victimelor Violenței în Familie. Este un serviciu specializat de asistenţă socială, componentă funcţională a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, ce are drept scop asigurarea unei intervenţii eficiente în beneficiul copilului şi drept misiune asigurarea protecţiei copilului pe o perioadă determinată de timp, atunci când acesta se află în dificultate. Activităţile principale desfăşurate în cadrul centrului sunt medicale, psihologice şi educaţionale. CPCRU are în prezent 9 beneficiari, cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani, iar Modulul Mamă-Copil are 3 beneficiare cu 3 copii (cu vârste de 7 luni, 8 luni și 4 ani).

Sunteți invitați să faceți un schimb de cadouri cu adulţii şi copiii din centrele rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, fiind pentru prima dată când veți dărui primind în același timp, semn că izolarea ne poate aduce mai aproape ca oricând! Urmăriți pagina de Facebook a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanţa unde vor fi publicate scrisori cu dorinţele copiilor şi adulţilor din centrele noastre rezidenţiale. Schimbul de cadouri va avea loc la Centrul Comercial VIVO!, începând cu data de 21 decembrie 2020, de la ora 10.00 până la ora închiderii centrului. Vom fi ușor să ne găsiți pentru că acolo vom avea deschisă și tradiționala noastră expoziție cu vânzare a obiectelor de Crăciun realizate de beneficiarii sistemului de protecție.Pentru mai multe informații, puteți suna și la numărul de telefon 0241.480.872 (de luni până joi între orele 8.00-16.30 și vineri între orele 8.00-14.00), persoană de contact Oana Manoilă.

DGASPC Constanța
Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.