Copiii cu vârsta între 12 și 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19 VIDEO

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a transmis, vineri, că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat autorizarea vaccinului Pfizer pentru utilizarea la copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. „În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi”, a transmis Gheorghiţă, precizând că ”facem încă un pas spre normalitate”.

„Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi”, a transmis, vineri, Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a precizat că, odată cu această autorizare ”facem încă un pas spre normalitate”.

„Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă. Este important de menţionat că este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal”, a mai precizat Gheorghiţă.

În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinţilor.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Program special la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii de Ziua Copilului

Fri May 28 , 2021
Conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, vă invită să îl vizitați marți 1 iunie 2021, de Ziua Copilului. Programul este următorul: Delfinariu: Demonstrații la orele 11:00 15:00 17:00 (suplimentar demonstratie la ora 13:00 daca va fi cazul) Microrezervație program de vizitare:  10:00 – 18:00 Planetariu demonstrații la 11:45, […]