Copiii deștepți din comuna Mihail Kogălniceanu

Copiii asistă la spectacolul „Al cui ești tu?”, în căminul cultural din comuna Mihail Kogălniceanu

Am fost azi în comuna Mihail Kogălniceanu, să văd spectacolul „Al cui ești tu?”, un proiect ambițios și necesar al Georgianei Rusu și Sebi Pătrunjei.

Mi-a plăcut mult că am văzut aici copii deștepți și dezinvolți. Unii dintre ei au vorbit în fața camerelor de luat vederi ale Antenei și Pro TV coerent și fără niciun fel de emoții. Au înțeles ce au văzut, au putut sintetiza în câteva cuvinte spectacolul, dar și să tragă niște învățăminte și să le exprime elocvent. Am văzut adulți care se exprimă mult mai prost.

Este meritul lor și al părinților, în primul rând, dar și al dascălilor dedicați și pricepuți pe care îi au. Sunt profesori care aplică metode moderne de învățare, care fac analiză pe text, care îi învață pe copii să gândească și să vorbească. Un merit îl are și administrația locală, care se preocupă ca școlii să nu-i lipsească nimic. Primărița de acolo, Ancuța Belu, face parte din acea categorie a primarilor care sunt apreciați chiar și de adversarii politici.

Am plecat de acolo convins că, dacă vom face ceva ca acești copii să rămână în țară, România are un viitor mai bun.

Sunt convins că exemple de acest gen sunt și în alte comune.

Mai jos puteți vedea câteva scurte declarații oferite de o elevă din clasa a IV-a.

Drama copiilor ai căror părinți sunt nevoiți să lucreze în străinătate este subiectul proiectului „Teatru la școala din sat”, care se derulează în aproape 30 de localități din județul Constanța, dar nu numai. Mai multe puteți citi AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.