Copil în vârstă de opt ani, rănit de petarde în Constanța

Noapte de revelion s-a terminat prost pentru un copil din Constanța.

Acesta a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a rănit din cauza unei petarde.

Serviciul de Ambulanță al Județului Constanța a fost solicitat să intervină în municipiul Constanța, pe Aleea Umanității, unde un băiat în vârstă de opt ani a fost rănit din cauza unei petarde.

Medicii au constatat că acesta a suferit arsuri la degete.

Într-o perioadă de 24 de ore, începând de ieri dimineață și până astăzi, la ora 5 dimineața, cadrele medicale de la Ambulanță au avut mult de muncă. Conform datelor furnizate de dr. Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului Constanța, în total s-au înregistrat 354 de solicitări, dintre care o proporție semnificativă, respectiv 157, au provenit exclusiv din municipiul Constanța.

Mai jos, imagini din Constanța, din noaptea de Revelion.

Copii răniți și în Sibiu și Craiova

Doi copii de şase ani din judeţul Sibiu au fost răniți la mâini, luni, după ce s-au jucat cu petarde, iar acestea au explodat. Alți patru copii din Craiova au avut nevoie de îngrijiri medicale din același motiv. Conform Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Sibiu, un echipaj medical a ajuns, luni, în localitatea Vurpăr, unde doi copii de 6 ani, jucându-se cu petarde, au suferit traumatisme prin explozie ale mâinilor.

„Primul copil cu un traumatism sever mâna stângă, cu afectarea a trei degete, iar al doilea cu afectare mai uşoară a mâinii”, au transmis oficialii SAJ. Potrivit acestora, după acordarea primului ajutor, echipajul SAJ a plecat spre spital, iar pe drum a solicitat sprijinul unui echipaj cu medic. „Un echipaj ISU cu medic a plecat la întâlnire şi apoi a însoţit echipajul SAJ, asistând copii până la sosirea la CPU Luther (Spitalul de Pediatrie Sibiu – n.r.)”, a mai transmis sursa citată, potrivit News.ro.

Și la Craiova au fost probleme din cauza petardelor. Cinci persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în noaptea de Anul Nou, patru dintre pacienţi fiind copii. Unul a rămas internat, cu afecţiuni oculare. „De la miezul nopţii şi până la orele 10:00, s-au înregistrat 60 de prezentări în UPU. Majoritatea au fost urgenţe minore şi medii, cauzele fiind aceleaşi că şi în zilele de Crăciun: consumul excesiv de alimente, uneori şi de alcool, nerespectarea indicaţiilor medicului privind tratamentul în cazul pacienţilor cronici, cu mai multe boli asociate”, anunţă, luni, reprezentanții Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, citat de News.ro.

Sursa citată a precizat că au ajuns în UPU şi 5 victime ale utilizării petardelor, 4 copii şi un adult. „Aceştia au prezentat leziuni la nivelul mâinilor şi feţei, un copil fiind internat în Clinică Oftalmologie cu leziuni oculare”, au mai transmis reprezentanții unităţii medicale.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Protecția Consumatorilor a găsit rozătoare într-un magazin Mega Image

lun ian. 1 , 2024
În urma circulației unor imagini ce evidențiază prezența unei rozătoare în cadrul magazinului Mega Image Domenii, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor din sectorul 1 al Capitalei a intervenit imediat pentru verificări. Verificările au confirmat situația, astfel încât magazinul a luat decizii rapide și eficiente. S-a efectuat o curățenie generală intensivă, urmată […]

V-ar putea interesa și: