Cora a donat, recent, o serie de echipamente medicale către două spitale din Constanța.
O inițiativă frumoasă și necesară. Din păcate, Constanța are nevoie de investiții în spitale. Și chiar de spitale noi.
Cora, care funcționează sub umbrela societății ROMANIA HYPERMARCHE SA, a anunțat că suma donată este de 129.776 de lei. A anunțat, însă, și un lucru important: nu este vorba despre banii acționarilor, nici de cotă parte din profitul lor, ci de bani donați de constănțeni. Bani pe care cumpărătorii care au intrat în magazine i-au lăsat în spații special amenajate la casele de marcat. Care a fost implicarea Cora? Că a inițiat programul și că a făcut pe intermediarul. Deci, practic, sunt banii clienților, nu banii Cora.
Ce uită să spună cei de la Cora este că firma, un colos în domeniul retail, funcționează pe pierdere în România. Din informațiile furnizate de către Ministerul de Finanțe și Registrul Comerțului, din anul 2002 pana în 2017, compania care deține magazinele Cora, ROMANIA HYPERMARCHE SA, a înregistrat, per total, o pierdere financiară de 112.757.293 lei, de la înființare până în 2017. O firmă care nu are profit nu plătește, evident, impozit pe profit.
Poate că era mai eficient ca firma să facă și să declare profit, iar din impozitul încasat de către stat s-ar fi putut face mai multe.
Am solicitat un punct de vedere celor de la ROMANIA HYPERMARCHE SA, am așteptat două săptămâni, dar nu am primit niciun răspuns.
Cora face parte din grupul Louis Delhaize Group, care deține, printre altele, și magazinele Profi.
Grupul funcționează pe profit. Anul trecut, acționarii au primit dividende în valoare de peste 1,8 miliarde de euro.
Vă recomandăm și: