Corala Armonia, medaliată în Africa de Sud

Corala Armonia
Corala Armonia

Corala ortodoxă bărbătească „Armonia” participă, în perioada 4-14 iulie, pentru a patra oară, la World Choir Games (Olimpiada Mondială a Corurilor), fiind înscrisă la trei secțiuni: „Folclor a cappella”, „Cor bărbătesc” și „Muzică sacră a cappella”.

Aseară a avut loc festivitatea de premiere pentru două dintre secțiunile la care „Armonia” a concurat, fiind laureată cu medalie de aur la secțiunea „Cor bărbătesc” și medalie de argint la secțiunea „Folclor a cappella”. Săptămâna viitoare, Corala Arhiepiscopiei Tomisului va concura la secțiunea „Muzică sacră a cappella”. Este singura corală care reprezintă România la această competiție.

Desfășurată la Tshwane, în Africa de Sud, Olimpiada Mondială a Corurilor a adus pe aceeași scenă peste 300 de coruri din 62 de țări: Rusia, România, Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Danemarca, China, Germania, Marea Britanie, Indonezia, ș.a.

Tshwane
Orașul Tshwane, Africa de Sud (foto: techcentral.co.za)

Corala „Armonia”, dirijată de către Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru, a interpretat următoarele piese:

  • Secțiunea „Folclor a cappella”: „Lăutărească” (Grefiens Vinicius); „Divertisment staccato” (Ion Popescu Runcu) și „Paparudă” (Valeriu Roman);
  • Secțiunea „Cor bărbătesc”: „Sârba pe scaun” (Alexandru Paşcanu), „Trosterim Musik” (Anton Brukner), „Voices of the Ancients” (Don Mcdonald), „Doamne buzele mele” (Ion Popescu Runcu);

și urmează:

  • Secțiunea „Muzică sacră a cappella”: „Tatăl nostru” (Irina Odăgescu Ţuţuianu), „Psalmul 23, Cine, cine? ” (G. Musicescu), „Te slăvesc pre Tine, Părinte” (Pascal Bentoiu, aranjament după manuscris Gelu Stratulat) și „Gratias Agimus Tibi” (J. Leo Hasler).

Corala Armonia a fost înființată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar din 2004 a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului.

Corala a susținut numeroase concerte în țară, dar și în afara țării precum: Patriarhia Ecumenică din Constantinopol, în prezența S.S. Bartolomeu I, Roma, Bari, Madrid, Castellon, Ierusalim, Tel-Aviv, Haifa, turneu prepascal în Elveția, Dublin, Londra, Strasbourg, Nurnberg, Lisabona, Barcelona, Paris, Insula Lesbos, Dobrich ș.a.

Dintre rezultatele obținute pe plan internațional amintim: dublu medaliată cu aur, în vara anului 2012, la ”World Choir Games” din S.U.A. În anul 2013, la Campionatul European al Corurilor, desfășurat la Graz, Austria, corala a câștigat Marele Premiu la secțiunea Cor bărbătesc, două medalii de aur (secțiunile: Folclor și Cor bărbătesc) și una de argint (Muzică sacră); în anul 2014, a fost laureată cu aur (secțiunea Artă sacră), cu medalie de aur și Marele Premiu (Cor bărbătesc de cameră) la „World Choir Games” (Riga, Letonia); în 2015, medalie de aur (Coruri de cameră) în cadrul competițiilor „European Choir Games” și ”Grand Prix of Nationes” (Magdebourg, Germania), iar în anul 2016 a fost laureată cu medalie de aur la secțiunile Cor bărbătesc de cameră și Muzică sacră a cappella la ”World Choir Games”, Sochi, Rusia. În anul 2017, a fost invitată de onoare la cel mai prestigios festival al statului Israel (Gospel festival Zimria).

Corala este formată din preoți, diaconi și studenți ai Facultății de Teologie din cadrul Universității „Ovidius”, Constanța, și abordează un repertoriu diversificat, compus atât din piese religioase, folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, cât şi piese din repertoriul clasic universal. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A tăiat linia dublă continuă și a fost lovită în plin

Dum iul. 8 , 2018
Astăzi, ora 15.09, o femeie, în vârstă de 44 de ani, a condus un autoturism în banda nr. 1, dinspre Mangalia către Constanța unde, în dreptul km 26+70m, a efectuat viraj la stânga peste marcajul longitudinal dublu continuu, moment în care autoturismul care circula în banda nr.2 a încercat să […]

V-ar putea interesa și: