Cornel, pictorul fără mâini din Mamaia

1

Pe Cornel îl puteți găsi pe faleza din Mamaia (de la Cazino spre nord, la câteva sute de metri). Nu are mâini, dar pictează folosindu-se de gură.

Nu cerșește, muncește.

Îl puteți ajuta cumpărând unul din tablourile sale. Faceți o faptă bună și vă rămâne și o amintire de la mare. Alta decât chinezismele pe care le găsiți în magazine.

Cornel Marin are 40 de ani, este din Constanța și s-a născut într-o familie simplă. L-ați putut vedea anul trecut la „Românii au talent”, la Pro TV.

Tatăl l-a părăsit pe când avea 7 ani, iar de atunci a fost crescut doar de mamă.

„Ei îi datorez totul. S-a luptat ca o leoaică să-și crească copiii. Muncea cu ziua la curățenie ca menajeră”, a spunea pentru presa centrală.

Hopul vieții l-a întâmpinat pe când avea 17 ani, într-o zi ploioasă de vară. S-a adăpostit lângă un stâlp de înaltă tensiune și s-a electrocutat. Trei săptămâni a stat în comă, iar medicii au fost nevoiți să-i amputeze brațele. După ce a revenit acasă, simțea nevoia să facă ceva, să încerce să se descurce singur. A luat un creion în gură și a început să scrie, apoi să deseneze. Așa și-a descoperit talentul la pictură și s-a perfecționat. După un timp, a plecat în Italia, ca artist stradal.  A muncit doi ani și a reușit să câștige bani pentru el și pentru cei de acasă. „Pictura este refugiul meu, locul în care mă simt întreg”, a povestit Cornel la PRO TV. Handicapul fizic nu l-a împiedicat nici să-și întemeieze o familie. Este la a doua căsătorie și are trei copii (unul natural, din prima căsătorie, și doi copii ai actualei soții, pe care îi iubește ca pe ai lui).  

Amendat de poliție

Cornel pictează pe faleza din Constanța din 2021, dar mărturisește că e greu deoarece nu e lăsat de poliție. „Primesc amenzi, îmi sunt luați banii și de multe ori nu mai rămân cu nimic”. Toate aceste greutăți ale vieții nu-l împiedică să zâmbească și să se bucure de fiecare zi. Pe scena „Românii au talent”, a pictat un „tablou al speranței”, înfățișând un tată care vede luminița de la capătul tunelului. „Am venit aici pentru că e foarte multă lume care se plânge că nu poate să meargă mai departe. În perioada prin care trecem acum, acesta e tabloul speranței. Indiferent ce palmă luăm de la viață, ea e foarte frumoasă și trebuie să mergem înainte”, a spus el, emoționat. 


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Cornel, pictorul fără mâini din Mamaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Preotul care conducea un SUV de lux și a omorât o tânără în parcare este urmărit penal

lun iul. 11 , 2022
La sfârșitul lunii mai, Libertatea prezenta cazul Ioanei-Antonia Ivanciu, fata care s-a stins de Paște după ce fusese lovită serios într-un accident petrecut în subsolul mall-ului bucureștean AFI. Tânăra se afla pe locul din dreapta al unui autoturism care încerca, regulamentar, să iasă din parcare. Moment în care, venit perpendicular, […]

V-ar putea interesa și: