Coroana Reginei Maria și steagul liturgic al lui Ștefan cel Mare, transportate cu un avion militar în Franța

Coroana regală purtată de Regina Maria la ceremonia de încoronare din anul 1922 şi steagul liturgic al lui Ştefan cel Mare au fost transportate în Franţa de Forţele Aeriene Române.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a efectuat astăzi o misiune specială de transport a unor exponate de patrimoniu aflate în custodia Muzeului Naţional de Istorie a României, pe ruta Otopeni – Velizy Villacoublay (Franţa), cu prilejul activităţilor organizate în cadrul Sezonului Cultural România-Franţa, în Paris şi Reims.

Coroana regală purtată de Regina Maria la ceremonia de încoronare din anul 1922 şi steagul liturgic al lui Ştefan cel Mare vor fi piesele centrale ale expozițiilor „Maria de România, Regină şi Artistă” organizată la Palatul Tau din Reims şi „Broderii liturgice româneşti de tranziţie bizantină” organizată la Muzeul Luvru din Paris.

Sezonul Cultural România – Franţa este un proiect de importanţă strategică pentru relaţia bilaterală şi a debutat la Paris la 27 noiembrie 2018. Sezonul continuă pe perioada deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi propune un dialog pe dimensiunea socio-culturală, politică şi economică, prin intermediul artelor, antreprenoriatului şi comunităţilor.

Din seria evenimentelor incluse în secvenţa de închidere a Sezonului din Franţa, fac parte două proiecte patrimoniale de importanţă majoră pentru promovarea istoriei şi culturii româneşti în Franţa – expoziţia „Maria de România, Regină şi Artistă” organizată la Palatul Tau din Reims şi expoziţia „Broderii liturgice româneşti de tranziţie bizantină” organizată la Muzeul Luvru din Paris.

Mai multe informaţii despre Sezonul România-Franţa pe: www.sezonulromaniafranta.ro

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

VOCEA CONSTĂNȚEANULUI Apare ÎNCĂ UN BLOC pe strada Renașterii, lângă sediul IPJ Constanța?

Sat Apr 6 , 2019
Sâmbătă dimineață, deși este weekend, mai mulți muncitori forau, cu ajutorul unui utilaj, pe strada Renașterii din municipiul Constanța. „I-am văzut forând în capătul străzii, spre mare. Acolo e fosta parcare a poligonului de tir. Asta în condițiile în care acolo a fost adus pământ pentru a se consolida terenul”, […]