Coronavirus în Constanța: 225 de teste, 40 pozitive, 1 deces

coronavirus (3)

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.261 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.181 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În ultimele 24 de ore a fost raportat un singur deces, cel cu numărul 1.181. Este vorba despre o femeie, 89 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, bloc de ramură stângă, demență, fibrilație atrială), decedată în 03.05, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

În acest moment, sunt 191 de persoane internate, pe cele 622 de paturi, dintre care 187 din județul Constanța și 4 din alte județe. Ieri era 193 persoane internate.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.441 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 628 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 515 cadre didactice, 1.268 de elevi, 267 de studenți și 159 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.804 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (403), asistenți medicali (822) și personal auxiliar (579).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 67 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 30 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 39 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 47 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 9 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 5 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 225 de teste (79 de teste antigen rapide și 146 de teste RT-PCR). 40 de teste au fost pozitive.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 91 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 25.100 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 156 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 02 mai a.c., 350 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.884 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Vă recomandăm și:

Cea mai bună zi din acest an din lupta împotriva coronavirusului

Mâine începe vaccinarea la medicii de familie. Nu și în Constanța


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marți se decide cum începe școala

lun mai 3 , 2021
Marți, 4 mai, se va decide cum începe școala în județul Constanța. „Elevii din toate celelalte clase și copiii de la grădinițe încep pe data de 5 mai, conform scenariilor care vor fi aprobate în ședința de mâine (4 mai) a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”, a precizat inspectorul […]

V-ar putea interesa și: