Coronavirus în Constanța: 298 de teste PCR în ultimele 24 de ore. Află câte au fost pozitive

covid-19

Prefectura Constanța a anunțat care este situația la zi privind coronavirsului. Astfel, de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.235 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 53 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 298 de teste RT-PCR. 22 de persoane au fost depistate pozitiv.

În acest moment, sunt 258 de persoane internate, dintre care 224 din județul Constanța și 34 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.199 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 124 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 161 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (53), asistenți medicali (67) și personal auxiliar (41).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 72 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 54 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 78 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 54 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 0 ocupate).

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 64 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 71.400 de lei), dintre care 18 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 43.500 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 10 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 17 septembrie a.c., 650 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 144 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

TEDxConstanța 2020: Perspectives. Our future!

Fri Sep 18 , 2020
Cu ocazia celei de a cincea ediție TEDxConstanța de la malul mării, te invităm să ni te alături și de data aceasta. Anul 2020 s-a  dovedit încă de la început unul dur. Având în vedere acest lucru, credem că un eveniment TEDx axat pe tema pe care o propunem se […]
ted constanta

V-ar putea interesa și: