Coronavirus în Constanța: 500 de persoane internate, peste 8.900 în carantină sau izolare la domiciliu

covid 19

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 21.283 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 436 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Iată decesele raportate azi:

  • Deces nr 428: Bărbat, 87 de ani, Constanța, comorbidități (insuficiență cardiacă cronică, fibrilație atrială, hipertensiune arterială), decedat în 06.12, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 429: Bărbat, 70 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială), decedat în 09.12, la Spitalul de Boli Infecțioase.
  • Deces nr 430: Bărbat, 65 de ani, Constanța, comorbidități (obezitate, hipertensiune arterială grad II), decedat în 09.12, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces nr 431: Bărbat, 87 de ani, Constanța, comorbidități (demență Alzheimer), decedat în 09.12, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces nr 432: Femeie, 72 de ani, Constanța, comorbidități (leucemie limfatică cronică, diabet zaharat tip II), decedată în 09.12, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.
  • Deces nr 433: Femeie, 67 de ani, Constanța, comorbidități (boală renală cronică stadiu V în hemodializă, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială grad III, ateroscleroză sistemică), decedată în 09.12, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 434: Femeie, 79 de ani, Constanța, comorbidități (fibrilație atrială, hipertensiune arterială), decedată în 10.12, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces nr 435: Femeie, 85 de ani, Constanța, comorbidități (boală Parkinson, hipertensiune arterială), decedată în 10.12, la Spitalul de Boli Infecțioase.
  • Deces nr 436: Bărbat, 26 de ani, Constanța, comorbidități (istoric personal recent de tromboflebită membru inferior, anemie, pneumonie severă, exces ponderal, insuficiență respiratorie severă hipoxemică, hernie diafragmatică), decedat în 09.12, la Spitalul de Boli Infecțioase.

În acest moment, sunt 500 de persoane internate, dintre care 481 din județul Constanța și 19 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 3.632 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 5.176 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 211 cadre didactice, 439 de elevi, 111 studenți și 57 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.017 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (249), asistenți medicali (449) și personal auxiliar (319).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 124 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 80 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 130 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 104 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 20 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 42 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.455 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 413 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 105.750 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 104 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 09 decembrie a.c., peste 550 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.777 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

„Nu există parcări prea puține, ci numai parcări prea ieftine”. Apel către Primăria Constanța: nu reinventați roata

joi dec. 10 , 2020
Eram într-o cameră de hotel din Lausanne, Elveția, și ne pregăteam să plecăm spre gară, apoi spre aeroport. Mi-am zorit puțin soția. „Metroul pleacă peste șapte minute, hai să coborâm.” S-a uitat la mine și a spus calmă: „Mai avem timp.” Ea, care de obicei mă grăbea pe mine. Metroul […]
parcare constanta

V-ar putea interesa și: