Coronavirus în Constanța: 616 teste RT-PCR, 172 persoane internate, 1 deces

coronavirus

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 31.171 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 792 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Azi s-a înregistrat un singur deces: decesul cu numărul 792. Este vorba despre o femeie, 72 de ani, Constanța, comorbidități (boală cerebrovasculară), decedată în 17.02, la Spitalul Municipal Medgidia.

În acest moment, sunt 172 de persoane internate, dintre care 169 din județul Constanța și 3 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.305 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 822 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 328 de cadre didactice, 775 de elevi, 197 de studenți și 97 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.578 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (360), asistenți medicali (726) și personal auxiliar (492).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 53 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 31 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 34 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 45 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 4 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 5 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 616 teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 116 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 46.750 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 65 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 16 februarie a.c., 500 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.415 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.