Coronavirus în Constanța: 820 teste, 21 pozitive, 3 decese

coronavirus

Prefectura Constanța a anunțat, azi, că, în urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 70 de teste antigen rapide și 750 de teste RT-PCR. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în județ au fost depistate, în ultimele 24 de ore, 21 de cazuri pozitive.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.776 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.223 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. Trei decese au fost raportate azi.

  1. Deces 1.221: Bărbat, 69 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, obezitate), decedat în 21.05, la Spitalul Municipal Mangalia.
  2. Deces 1.222: Femeie, 75 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II), decedată în 21.05, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.
  3. Deces 1.223: Femeie, 81 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă), decedată în 22.05, la Spitalul Municipal Medgidia.

În acest moment, sunt 90 de persoane internate, dintre care 85 din județul Constanța și 5 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.159 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 196 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 524 de cadre didactice, 1.301 elevi, 270 de studenți și 161 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.820 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (406), asistenți medicali (826) și personal auxiliar (588).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 41 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 0 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 29 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 18 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 2 ocupate).

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 34 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 14.500 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 68 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 21 mai a.c., peste 200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 965 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Vaccinurile Pfizer și AstraZeneca sunt eficiente împotriva variantei indiene a coronavirusului

Sun May 23 , 2021
Vaccinurile de la Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca/Oxford s-au dovedit a fi aproape la fel de eficiente împotriva variantei indiene a coronavirusului ca şi variantei englezeşti, a indicat sâmbătă un studiu realizat de autorităţile sanitare din Anglia, Public Health England, notează AFP. Potrivit studiului PHE, realizat între 5 aprilie şi 16 mai, […]