Coronavirus în Constanța: 879 de teste, din care 7 pozitive. Spitalele, aproape goale

coronavirus constanța

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 74 de teste antigen rapide și 805 teste RT-PCR. Un număr de 7 persoane au fost depistate pozitiv.

În acest moment, sunt 45 de persoane internate, dintre care 44 din județul Constanța și 1 din alte județe.

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 18 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 0 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 20 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 7 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 0 ocupate).

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.899 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.245 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

De asemenea, la nivelul județului sunt 881 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 73 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 526 de cadre didactice, 1.306 elevi, 272 de studenți și 161 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.827 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (407), asistenți medicali (826) și personal auxiliar (594).

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 26 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 500 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 69 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 03 iunie a.c., 200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 507 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.