Coronavirus în Constanța: 889 de teste, 5 decese

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 31.067 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 791 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În ultimele 24 de ore au fost raportate cinci decese:

  • Deces 787: Femeie, 79 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică), decedată în 16.02, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.
  • Deces 788: Bărbat, 64 de ani, Constanța, comorbidități (ascită în tensiune, hepatocarcinom), decedat în 11.02, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces 789: Bărbat, 78 de ani, Constanța, comorbidități (neoplasm de prostată stadiu IV), decedat în 15.02, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces 790: Femeie, 56 de ani, Constanța, comorbidități (suspiciune hematom retroperitoneal, bronhopneumopatie obstructivă cronică, cardiopatie dilatativă, fibrilație atrială, hipertensiune arterială), decedată în 16.02, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces 791: Bărbat, 83 de ani, Constanța, comorbidități (ateroscleroză sistemică), decedat în 15.02, la Spitalul Municipal Medgidia.

În acest moment, sunt 179 de persoane internate, dintre care 177 din județul Constanța și 2 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.333 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 785 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 321 de cadre didactice, 770 de elevi, 196 de studenți și 95 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.574 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (360), asistenți medicali (724) și personal auxiliar (490).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 56 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 32 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 36 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 44 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 6 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 5 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 889 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 144 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 34.500 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 42 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 15 februarie a.c., 500 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.131 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.