Coronavirus în Constanța: câți morți, vindecați, internați

coronavirus

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 772 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 29 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 563 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). 

În acest moment, sunt 217 persoane internate, dintre care 197 din județul Constanța și 20 din alte județe. 

Diferența numărului de cazuri active de coronavirus înregistrate în prezent (287) și numărul de pacienți internați în acest moment (217), este dată de faptul că există persoane confirmate care fie au refuzat internarea în spital, fie au fost externate la cerere.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 130 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 44.850 de lei), dintre care 6 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 2.200 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 17 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 24 iulie a.c., peste 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 53 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cipru, zonă interzisă pentru turiștii români

Sat Jul 25 , 2020
Românii nu vor putea călători în scop turistic în Cipru, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. În cazul în care călătoresc în alte scopuri decât cele turistice, perioada de izolare de 14 zile va fi obligatorie. „România a fost inclusă pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, […]