Coronavirus în Constanța. Niciun deces raportat în ultimele 24 de ore. Situația la zi

coronavirus

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 29.284 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 724 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În ultimele 24 de ore, DSP Constanța nu a primit nicio fișă de deces de la unitățile medicale din județ.

În acest moment, sunt 280 de persoane internate, dintre care 266 din județul Constanța și 14 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.983 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 1.160 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 298 de cadre didactice, 699 de elevi, 177 de studenți și 88 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.506 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (344), asistenți medicali (695) și personal auxiliar (467).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 67 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 47 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 67 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 67 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 14 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 18 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 482 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 398 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 167.125 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 68 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 23 ianuarie a.c., peste 600 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.976 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se redeschid restaurantele și teatrele din București. Urmează Constanța. Este prematur? Exemplul Israel

Mon Jan 25 , 2021
Cafenelele, restaurantele, sălile de teatru şi de cinematograf din Bucureşti se redeschid de luni la 30% din capacitate, conform deciziei luate săptămâna trecută de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, după ce rata de incidenţă cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile la nivelul Municipiului Bucureşti de 2,52/1.000 de […]
București