Coronavirus în Constanța. Numărul bolnavilor internați a scăzut cu peste 12%

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
coronavirus

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.113 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 32 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 800 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 236 de persoane internate, dintre care 224 din județul Constanța și 12 din alte județe, potrivit Prefecturii Constanța. La raportarea de ieri erau 270 de persoane internate, dintre care 251 din județul Constanța și 19 din alte județe. Scăderea numărul de bolnavi este de 12,59%. Persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 764 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 82 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

De la începutul pandemiei, 50 de cadre medicale din județul Constanța au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

La nivelul județului Constanța au fost incluse 522 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 92 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (88 – 79 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 53 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 9 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 3 internați COVID-19).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 366 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 158 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 57.400 de lei), dintre care 25 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 7.250 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 35 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 06 august a.c., peste 800 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 48 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.