Coronavirus în Constanța. Rata de vindecare a depășit 80%

George Niculescu
Prefectul Constanței, George Niculescu

Rata de vindecare în rândul bolnavilor din Constanța cu Covid-19 a depășit 80%, a anunțat, azi, prefectul George Niculescu.

„Câteodată, este bine să lăsăm în plan secund toate gândurile negative pricinuite de COVID-19. Spun asta pentru că, uneori, ne mai ies în cale și vești bune. Este cazul și astăzi, ziua în care Constanța a depășit pragul de 200 de vindecați de noul coronavirus (204 mai precis), adică, am ajuns la o rată de vindecare de 80% din cazurile confirmate la nivelul județului.”, a spus prefectul.

Acesta privește vestea ca pe o rază de speranță către vremuri mai bune, în care episodul „COVID-19” o să rămână undeva departe, în urma noastră.

„Gândurile noastre bune merg către toți cei implicați în procesul de vindecare – medici, asistente, brancardieri, paramedici, toți cei care au dat o mână de ajutor pentru recuperarea rapidă a pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Este o luptă de anduranță care îi solicită foarte mult pe eroii noștri din spitale. Haideți să le transmitem toată energia noastră acestor oameni minunați!”, a subliniat George Niculescu.

În județul Constanța au fost raportate două cazuri de coronavirus în ultimele 48 de ore. Cele două cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. În precedentele 24, nu a fost raportat niciunul. Astfel, până azi, 7 mai, în județ sunt 247 de bolnavi cu Covid-19. Detalii în link-ul de mai jos.

Constanța: două cazuri de coronavirus în ultimele 48 de ore

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 392 de persoane, care ocupă 16% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 645 de persoane în izolare la domiciliu.

De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 10.164 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 14.942.995 lei. Dintre acestea, 90 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 151.370 lei, din care 74, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 2.112 verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație). Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 42 de societăți comerciale și PFA.

Pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, peste 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost angrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.