Coronavirus în Constanța, situația la zi (24 martie 2021)

coronavirus

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 36.325 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 902 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Astăzi au fost raportate cinci decese.

  • Deces 898: Femeie, 74 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II, fibrilație atrială, obezitate grad II), decedată în 23.03, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces 899: Femeie, 65 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, anemie severă), decedată în 20.03, la Spitalul Municipal Mangalia.
  • Deces 900: Femeie, 83 de ani, Constanța, comorbidități (leucemie, anemie severă), decedată în 22.03, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces 901: Femeie, 65 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, cardiopatie, hipotiroidie), decedată în 24.03, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces 902: Bărbat, 84 de ani, Constanța, comorbidități (acidoză metabolică, cardiostimulare permanentă, insuficiență renală), decedat în 23.03, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

În acest moment, sunt 429 de persoane internate, dintre care 413 din județul Constanța și 16 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.895 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 2.428 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 464 de cadre didactice, 1.100 de elevi, 240 de studenți și 147 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.683 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (384), asistenți medicali (764) și personal auxiliar (535).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 110 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 79 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 90 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 97 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 31 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 22 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 361 de teste antigen rapide și 800 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 187 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 79.750 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 64 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 23 martie a.c., 500 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 3.274 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Papa Francisc a dispus tăierea salariilor preoților

Wed Mar 24 , 2021
Papa Francisc a ordonat cardinalilor să aplice o tăiere de 10% a lefurilor şi a redus salariile altor clerici care lucrează la Vatican pentru a salva locurile de muncă ale angajaţilor obişnuiţi în contextul în care veniturile Sfântului Scaun au fost afectate de pandemia de coronavirus, relatează miercuri Reuters. Vaticanul […]
papa francisc