Coronavirus în Constanța, situația la zi (27 iulie 2021)

coronavirus (3)

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 43.018 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.262 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 12 persoane internate. De asemenea, la nivelul județului sunt 1.084 de persoane aflate în carantină la domiciliu și 29 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 527 de cadre didactice, 1.313 elevi, 272 de studenți și 162 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.828 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (407), asistenți medicali (826) și personal auxiliar (595).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 135 de teste antigen rapide și 493 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, 33 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 2.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 65 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 26 iulie a.c., 300 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 570 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Roșia Montană, motiv de mândrie pentru politicienii din Constanța. Cu primarul de acolo n-au vorbit

Tue Jul 27 , 2021
Peisajul cultural minier Roșia Montană a fost înscris în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Decizia a fost luată marți, prin consens, de Comitetul Patrimoniului Mondial. Decizia a fost aplaudată de politicienii constănțeni. Am văzut mesaje în care se bat cu pumnul în piept mulți USR-iti, unii PNL-iști. PSD e preocupat să […]
rosia montana

V-ar putea interesa și: