Coronavirus în Constanța, situația la zi (30 ianuarie 2021)

coronavirus constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 29.860 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 745 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Astăzi au fost constatate două decese:

  • Deces nr 744: Bărbat, 63 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II, obezitate), decedat în 26.01, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 745: Femeie, 63 de ani, Constanța, comorbidități (fibrilație atrială, hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, AVC sechelar, ischemie acută membru superior stâng), decedată în 29.01, la Spitalul Municipal Medgidia.

În acest moment, sunt 221 de persoane internate, dintre care 213 din județul Constanța și 8 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.221 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 962 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 305 cadre didactice, 705 elevi, 180 de studenți și 91 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.534 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (349), asistenți medicali (709) și personal auxiliar (476).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 66 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 40 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 62 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 44 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 6 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 3 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 600 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 119 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 25.750 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 46 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 29 ianuarie a.c., 500 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.770 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.