Coronavirus în Constanța, situația la zi (6 ianuarie 2020)

coronavirus

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.516 teste RT-PCR. 293 dintre ele au fost pozitive.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 27.085 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 639 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Astăzi au fost raportate 4 decese:

  • Deces nr 636: Bărbat, 64 de ani, Constanța, comorbidități (obezitate morbidă, insuficiență cardiacă cronică clasa II NYHA, hipertensiune arterială, AVC sechelar), decedat în 05.01, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 637: Femeie, 84 de ani, Constanța, comorbidități (fractură de col și cap humeral drept, sechele AVC, demență vasculară), decedată în 05.01, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 638: Bărbat, 74 de ani, Constanța, comorbidități (fibrilație atrială), decedat în 06.01, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces nr 639: Bărbat, 86 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială grad III), decedat în 06.01, la Spitalul Municipal Medgidia.

În acest moment, sunt 299 de persoane internate, dintre care 293 din județul Constanța și 6 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.940 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 1.809 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 274 de cadre didactice, 616 elevi, 156 de studenți și 77 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.371 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (320), asistenți medicali (627) și personal auxiliar (424).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 71 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 71 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 63 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 75 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 7 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 12 ocupate).

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 148 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 33.400 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 45 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 5 ianuarie a.c., peste 500 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.663 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primarul din Costinești i-a trimis un memoriu ministrului Mediului

mie ian. 6 , 2021
Jeanu Dumitru, primarul comunei Costinești, a trimis, miercuri, un memoriu ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a-i aduce la cunoștință că în localitate miroase „pute a gunoi”. Redăm mai jos textul memoriului: „Stimate domnule ministru, Numele meu este Jeanu Dumitru și începând cu luna octombrie a anului 2020 am fost […]
Jeanu Dorin Dumitru

V-ar putea interesa și: