Coronavirus în Constanța, situația la zi: câte teste, câți bolnavi, câte persoane internate sau în carantină

coronavirus

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 8.867 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 176 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 501 persoane internate, dintre care 482 din județul Constanța și 19 din alte județe.

De asemenea, la nivelul județului sunt 3.000 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Citește și: Cazurile de coronavirus din Constanța, în scădere pentru a doua zi consecutiv

Totodată, un număr total de 412 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 130 de cadre didactice, 214 elevi, 69 de studenți și 37 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 550 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (133), asistenți medicali (231) și personal auxiliar (186).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 123 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 85 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 125 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 93 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 37 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 38 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.192 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore au fost raportate următoarele decese:

  • Deces nr 171: Femeie, 65 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II), decedată în 09.11, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 172: Bărbat, 57 de ani, Constanța, comorbidități (bronhopneumopatie obstructivă cronică stadiu II, boală renală cronică stadiu III), decedat în 08.11, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 173: Femeie, 77 de ani, Constanța, comorbidități (boală renală cronică, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială grad II, AVC cu sechele), decedată în 10.11, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 174: Bărbat, 57 de ani, Constanța, comorbidități (obezitate), decedat în 10.11, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 175: Femeie, 71 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, poliartroză, AVC sechelar), decedată în 11.11, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces nr 176: Bărbat, 66 de ani, Constanța, comorbidități (fibrilație atrială, hipertensiune arterială, demență), decedat în 11.11, la Spitalul Municipal Medgidia.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 373 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 106.290 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 150 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 11 noiembrie a.c., peste 500 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.895 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

CNSU propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile DOCUMENT

Thu Nov 12 , 2020
Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune prelungirea stării de alertă, la nivel național, pentru încă 30 de zile, începând cu 14 noiembrie 2020. Iată măsurile care se vor aplica: Se menține coordonarea operațională a serviciilor de ambulanță și a serviciilor voluntare pentru situații de urgență de către inspectoratele județene/București-Ilfov […]