Coronavirus în Constanța – situație actualizată la nivelul județului

coronavirus

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 492 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 23 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 447 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 90 de persoane internate, dintre care 82 din județul Constanța și 8 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 125 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 40.650 de lei), dintre care 7 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020.

În cursul zilei de ieri, 06 iulie a.c., peste 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța.

Ancheta epidemiologica in cazul salariatei Instituției Prefectului Județului Constanta, confirmată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2

Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța prin Departamentul de Supraveghere in Sanatate Publica a demarat o anchetă epidemiologică, în cazul salariatei Instituției Prefectului Județului Constanta, confirmată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Din primele date ale anchetei, a reieșit că salariata a intrat în contact cu soțul (confirmat pozitiv COVID, duminică, 5 iulie, fiind simptomatic). Atât ea (fără simptome), cât și soțul sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. În cadrul anchetei au fost identificați toți contacții apropiati, s-au recoltat exudate naso-faringiene pentru testare RT-PCR COVID-19 si li s-a recomandat izolarea la domiciliu pe durata incubatiei maxime, de 14 zile. Urmează ca în ziua a 7-a să aibă loc o retestare. Precizăm că specialiștii epidemiologi au oferit toate recomandările privind profilaxia transmiterii în cadrul familiei.
De asemenea, a fost efectuată dezinfecția suprafețelor de lucru, a aerului, în spatiile frecventate de persoana identificata ca fiind pozitivă COVID.
Izolații la domiciliu vor contacta medicii de familie, pentru monitorizare si concediu medical. Vom reveni cu date noi din ancheta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.