Coronavirusul a intrat în România. Primul caz, confirmat în Gorj

coronavirus

Primul caz de infecție cu coronavirus de pe teritoriul României a fost confirmat oficial în miercuri seară, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru HotNews.ro.

Este vorba despre un bărbat din județul Gorj, care a intrat în contact cu italianul diagnosticat cu coronavirus care a vizitat recent România. Bărbatul din Gorj a fost plasat în carantină și va fi transportat la Institutul Matei Balș din București, unde va fi tratat. Va fi transportat în soluții de siguranță.

„Starea bolnavului este bună. Nu manifestă simptome, nu trebuie să ne alarmăm”, a spus ministrul Sănătății, Victor Sebastian Costache.

„În casa respectivă mai locuiesc șapte persoane. Toate au avut teste negative, dar vor rămâne la domiciliu, sub pază, cel puțin cele 14 zile de carantină. Li se vor asigura toate nevoile”, a spus Raed Arafat.

Cei doi nu au dorit să spună câți ani are pacientul și dacă mai suferă și de alte boli.

Persoanele aflate în izolare sunt în sarcina prefecturilor și de comitetelor județene pentru situații de urgență, care se ocupă inclusiv de asigurarea hranei.

„Evoluția este imprevizibilă”, a mai spus Raed Arafat.

Precizăm că un italian în vârstă de 71 de ani, cu reşedinţa în oraşul Cattolica (regiunea Emilia Romagna din Italia), recent întors din România în țara sa, a fost diagnosticat ieri cu coronavirus. El este internat la spitalul din Rimini, iar starea sănătăţii sale nu este gravă.

Italianul de 71 de ani s-a aflat în România în perioada 18-22 februarie, unde le-a vizitat pe rudele soției sale, care este româncă, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

El a ajuns în România pe aeroportul din Craiova, apoi a locuit, pe perioada vizitei, în județul Gorj.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, vor susține o conferință de presă pe această temă.

Știre în curs de actualizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.