Coronavirusul nu se dă bătut. Incidența a crescut în Constanța

coronavirus

Incidența în municipiul Constanța a crescut azi, după aproape o săptămână de scăderi. Creșterea de azi pune sub semnul întrebării redeschiderea școlilor pentru elevii din clasele I VII și liceu. Dacă se depășește pragul de 3, aceștia vor face cursuri tot online.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică din Constanța, incidența de azi este de 2,71, ceea ce înseamnă 847 de cazuri active. Ieri a fost 2,65.

la nivelul județului, incidența a ajuns la 1,86 (1.436 cazuri active). Ieri era 1,83.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni săptămâna aceasta pentru a stabili măsurile care se vor lua, după ce municipiul Constanța a raportat, pentru trei zile la rând, o incidență sub 3, deci a ieșit din scenariul roșu.

În conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate în cadrul relaxării sunt:

  • permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor
  • redeschiderea activităților la interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
  • permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc

Foarte importantdacă municipiu Constanța rămâne în scenariul galben până la 8 februarie, și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor reveni în bănci la școală. Școlarii mici se întorc în clase dacă incidența este sub 6. Dacă va depăși 6, toți elevi vor face școală online.

Ridicarea restricțiilor de circulație pe timpul nopții nu poate fi decisă însă de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, întrucât este o măsură decisă de Guvern la nivel național.

Citește și:

Se redeschid restaurantele și teatrele din București. Urmează Constanța. Este prematur? Exemplul Israel

Varianta engleză a coronavirusului, foarte contagioasă: 9 din 10 contacți ai unui român s-au infectat

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.