Coșmarul Alexandrinei. De la o simplă tuse a aflat că suferă de o boală cruntă. Are nevoie de ajutor pentru a supraviețui

În fiecare an, peste două milioane jumătate de români sunt diagnosticați cu diferite forme de cancer. Aproximativ jumătate dintre ei pierd lupta cu boala. Specialiștii spun că prevenția ar putea crește șansele la supraviețuire a milioane de oameni. Aproximativ 40% din cazuri ar putea fi prevenite. România are, de numai câteva zile, un plan național de combatere a cancerului, parafat de președintele Klaus Iohannis. Deocamdată avem plan, dar nu prea avem tratamente, nici spitale dedicate. Medicii oncologi sunt îngrijorați de scăderea vârstei celor diagnosticați cu cancer, foarte mulți dintre pacienți fiind tineri, cu vârste între 20 și 30 de ani.

De la o simplă răceală, la un diagnostic ce i-a schimbat viața

Este și cazul Alexandrinei Iacub, o tânără de 27 de ani din Onitcani diagnosticată în urmă cu doi ani cu Limfon Hdgkin – scleroză medulară. 

,,Până nu demult aveam o viață obișnuită: casă, muncă, probleme care îmi păreau foarte grele atunci, dar pe care astăzi le văd ca pe nimicuri. Totul a început în februarie 2020. Ceea ce părea o simplă răceală s-a transformat într-un coșmar. Tușeam foarte tare. Am făcut niște analize de rutină și mi s-a spus că am pleurezie. În urma unei puncții pentru scoaterea lichidului din plămâni, am aflat că mi s-a depistat un limfom. Nimeni din anturajul meu nu a crezut și am insistat pentru analize repetate care, din păcate, au confirmat diagnosticul: Limfon Hdgkin – scleroză medulară,” ne-a povestit Alexandrina, vădit afectată de situația în care se află. 

Unul din doi pacienți oncologici se confruntă cu stări de anxietate sau depresie

Tânăra s-a schimbat radical după aflarea diagnosticului. Din fata veselă, puternică, animată de visuri și obiective specifice vârstei, Alexandrina s-a transformat într-o persoană tăcută care se simte neajutorată atât fizic, cât și moral. 

,,Când am aflat… Nu am avut cuvinte. Pur și simplu nu puteam articula niciun cuvânt. Am plâns foarte mult, zile în șir… Am acceptat cu greu să mi se facă chimioterapie. Corpul meu o suportă cu greu, dar am parte de susținere și încurajări din partea familiei mele. Părinții îmi spun mereu că trebuie să lupt, să merg înainte chiar dacă este foarte greu! În toată această perioada am învățat că sănătatea este mai presus de orice, iar fiecare minut din viață trebuie prețuit și petrecut alături de cei dragi.”

Tu poți schimba soarta Alexandrinei 

Lupta Alexandrinei durează însă de mai bine de doi ani de zile. Medicii susțin că are șanse de vindecare, dar nu în țară, ci în străinătate. I-au recomandat să meargă la tratament în Turcia, unde sunt specialiști cu rezultate bune în problema cu care se confruntă.

,,Medicii sunt gata să mă primească, dar cazarea și medicamentele pentru 45 de zile, cât va dura tratamentul, mă costă 87.000 de euro, sumă la care eu nici nu pot visa,” ne-a mărturisit fata cu visuri spulberate de un diagnostic crunt. 

,,Tânăra poate fi salvată prin donațiile noastre. Orice sumă virată în conturile Asociației „Salvează o inimă” o aduce mai aproape de vindecare, de viitorul pe care își dorește să-l aibă alături de familie și de toți cei dragi ei. Cancerul nu trebuie să fie un epilog, ci poate să rămână doar o tristă amintire. Depinde și de noi să schimbăm povestea de viață a Alexandrinei. Donează și tu pentru ea!” Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o Inimă. 

Pentru donații si sponsorizări din partea companiilor, se poate accesa acest linkhttps://salveazaoinima.ro/alexandrina-iacub/ 

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania din Botoșani

Pentru transfer bancar trebuie specificat numele: ALEXANDRINA IACUB


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pe 9 noiembrie se oprește apa pe mai multe străzi din municipiul Constanța

lun nov. 7 , 2022
Miercuri, 09 noiembrie 2022, echipele RAJA execută lucrări de înlocuire a conductei de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Aviator Vasile Craiu din municipiul Constanța. Astfel, în intervalul orar 09.00 – 18.00, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din perimetrul delimitat de străzile Petru Vulcan […]

V-ar putea interesa și: