Costin Răsăuțeanu despre echipa Ovanesian – Chițac: „Și-a propus să ÎNGROAPE definitiv mediul de afaceri din orașul nostru și va suplini lipsa fondurilor pierdute în acest fel prin majorarea taxelor și impozitelor locale ale cetățenilor”

„Pentru Primăria Constanța, abuzurile împotriva agenților economici și nerespectarea hotărârilor judecătorești definitive au devenit o practică unitară!” Declarația îi aparține lui Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor municipali PSD.

Iată cu o explică:

„După nerespectarea hotărârii judecătorești în ceea ce privește un bloc construit ilegal, pe care fosta avocată a investitorului îl pune în prezent în legalitate, deși există o hotărâre judecătorească definitivă care spune că imobilul încalcă legea, noi abuzuri sunt îndreptate de Primăria Constanţa împotriva agentilor economici din Mamaia și Satul de Vacanța! Pentru unii mumă, pentru alții ciumă!

În 2017, m-am ocupat, în dialog cu mediul de afaceri, de simplificarea procedurii de autorizare și funcționare a agenților economici din Constanța, pentru a ajuta la dezvoltarea sectorului privat din orașul nostru. Ne-am dorit să reducem birocrația.

În legea locală, s-a hotărât prezentarea a doar două documente în cazul operatorilor economici care funcționaseră în anul precedent.

Mai exact, este vorba de HCL 427/2017, în care se specifică la art.9 alin.3: „documentele necesare pentru vizarea autorizației de funcționare sunt: Cerere – formular tip și Dovada achitării taxei de viză.”

Astăzi, Primaria Constanţa CONDIȚIONEAZĂ în mod ABUZIV vizarea Autorizației de funcționare a agenților economici din Mamaia și Satul de Vacanță de lipsa unor documente, DEȘI LEGEA INTERZICE ACEST LUCRU, dovada fiind prevederile art.6 alin.4 din OG 27/2003, care obligă Autoritatea locală să notifice solicitantul dacă lipsește vreun document din documentația depusă, fără a bloca autorizarea.

Actuala administraţie sfidează legea și refuză, în mod abuziv și fără nicio justificare legală, să vizeze autorizațiile de funcționare ale agenților economici, solicitându-le plata de noi taxe pe teren, deși, în prezent, se achită taxe aferente folosinţei terenurilor.

Activitatea economică nu poate fi condiționată și anulată de o interpretare eronată a unor “minți luminate”, pentru care doar opinia lor contează. Efectele pot fi devastatoare pentru destinația turistică Constanța-Sat Vacanță-Mamaia.

Chiar dacă ar exista această obligație de plată suplimentară, ROLUL Primăriei este acela de a găsi soluții, astfel încât operatorii economici, dar și angajații și familiile acestora, să nu aibă de suferit.

Vorbim aici de operatori economici care sunt proprietarii unor active, care plătesc taxe și impozite la bugetul local și care asigură mii de locuri de muncă cu multe sacrificii, pe care doar ei le cunosc.

După doi ani de pandemie, venituri reduse, inflație, război, dar și incertitudinea zilei de mâine, primarul Chițac alege o abordare cinică care ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi.

Să se dorească oare falimentarea agenților economici din orașul nostru, pentru că sunt interese mari privind terenurile pe care sunt construite terasele și căsuțele de vacanță?

Exsită hotărâri judecătorești definitive care au stabilit că Primaria Constanţa nu a răspuns solicitărilor de vizare a autorizațiilor de funcționare și, cu toate acestea, instituția se crede mai presus de lege și comite aceleași abuzuri.

Problema este foarte gravă, deoarece agenții economici cărora Primaria Constanţa refuză în mod nejustificat să le vizeze autorizațiile de funcționare aduc resurse importante la nivel local, prin plata de impozite, taxe etc, iar în lipsa acestora, cu siguranţă că se va ajunge la suplinirea fondurilor de către populație, prin majorarea impozitelor deja mărite.

Dacă luam în calcul și majorarea impozitelor aferente clădirilor rezidenţiale, majorate cu mult peste valoarea normală a unei activități, precum și toate abuzurile pe care Primăria Constanța le face constant asupra agenților economici, atunci singura concluzie este că actuala administraţie și-a propus să ÎNGROAPE definitiv mediul de afaceri din orașul nostru și va suplini lipsa fondurilor pierdute în acest fel prin majorarea taxelor și impozitelor locale ale cetățenilor.

PSD va sprijini în permanență mediul de afaceri constănțean prin dialog și măsuri concrete/urgente!

Cerem imperativ Primăriei Constanței să revină asupra abordării păguboase privind zona mediului de afaceri constănțean și susținerea antreprenorilor locali prin măsuri sănătoase si responsabile.”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nava-școală „Mircea” se întoarce acasă

joi mai 12 , 2022
Nava – școală „Mircea” va acosta luni, 16 mai, ora 17.00, în Portul Militar Constanța, cu o zi înainte de ziua în care velierul va împlini 83 de ani de la intrarea în serviciul Forțelor Navale Române. Nava încheie, astfel, primul marș internațional de instrucție de anul acesta. Nava-școală „Mircea” […]

V-ar putea interesa și: