Costinești, stațiunea gunoaielor

Plaja din Costinești este plină de gunoaie (foto: Constanța 100%, 18 august 2019)

Costinești era cunoscută drept stațiunea tineretului. Mai nou însă, din păcate, i se poate spune „stațiunea gunoaielor.”

Ce se întâmplă în aceste zile pe plaja din localitate depășește orice limită a bunului simț.

Zeci de kilograme de gunoaie zac pe nisip, așa cum puteți vedea în aceste imagini surprinse de Constanța 100%, iar oamenii fac plajă printre ele!

Un bărbat își face un selfie pe plajă, în apropierea gunoaielor (foto: Constanța 100%, 18 august 2019)

Grav este că nu vorbim despre o întâmplare, ci despre un fenomen. Gunoaiele erau acolo și duminică dimineață, și după-amiază, și seara. Nu numai că n-a venit nimeni să le ridice, ci, dimpotrivă, numărul lor a crescut.

La gunoiul de pe plajă se adaugă o altă problemă, groapa de gunoi, construită mult prea aproape de locuințe (sau invers). Oamenii se plâng că nici măcar nu mai pot respira bine, vara, din cauza mirosului înțepător. Au făcut zeci de demersuri, dar în zadar. Groapa aparține companiei IRIDEX, iar de-a lungul timpului au apărut informații că ar fi funcționat fără autorizație de mediu.

În ultimii ani, Costineștiul a fost detronat de alte stațiuni și a ajuns să nu mai fie nici cal, nici măgar. Nu mai este nici stațiunea care se adresa tinerilor, nici una pentru adulți sau familiști. O struțo-cămilă unde turiștii ajung din nostalgie sau curiozitate. Tinerii se îndreaptă masiv spre Vama Veche și Mamaia, în funcție de preferințe, în timp ce familiștii se orientează spre stațiunile din sud sau Eforie.

Stațiunea este ocolită de și de investitori. De fapt, hotelul reprezentativ, Forum, a ajuns o biată ruină aflată acum în subordindea BTT, societate condusă de un apropiat al lui Nicușor Constantinescu.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Trafic intens pe Autostrada Soarelui

Sun Aug 18 , 2019
Este trafic intens pe Autostrada Soarelui în această seară. Se circulă bară la bară între km 170-144, sensul către București. Puțin mai devreme s-au produs și două accidente. Foto: DRDP Constanța Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.