Costinești, stațiunea gunoaielor

Plaja din Costinești este plină de gunoaie (foto: Constanța 100%, 18 august 2019)

Costinești era cunoscută drept stațiunea tineretului. Mai nou însă, din păcate, i se poate spune „stațiunea gunoaielor.”

Ce se întâmplă în aceste zile pe plaja din localitate depășește orice limită a bunului simț.

Zeci de kilograme de gunoaie zac pe nisip, așa cum puteți vedea în aceste imagini surprinse de Constanța 100%, iar oamenii fac plajă printre ele!

Un bărbat își face un selfie pe plajă, în apropierea gunoaielor (foto: Constanța 100%, 18 august 2019)

Grav este că nu vorbim despre o întâmplare, ci despre un fenomen. Gunoaiele erau acolo și duminică dimineață, și după-amiază, și seara. Nu numai că n-a venit nimeni să le ridice, ci, dimpotrivă, numărul lor a crescut.

La gunoiul de pe plajă se adaugă o altă problemă, groapa de gunoi, construită mult prea aproape de locuințe (sau invers). Oamenii se plâng că nici măcar nu mai pot respira bine, vara, din cauza mirosului înțepător. Au făcut zeci de demersuri, dar în zadar. Groapa aparține companiei IRIDEX, iar de-a lungul timpului au apărut informații că ar fi funcționat fără autorizație de mediu.

În ultimii ani, Costineștiul a fost detronat de alte stațiuni și a ajuns să nu mai fie nici cal, nici măgar. Nu mai este nici stațiunea care se adresa tinerilor, nici una pentru adulți sau familiști. O struțo-cămilă unde turiștii ajung din nostalgie sau curiozitate. Tinerii se îndreaptă masiv spre Vama Veche și Mamaia, în funcție de preferințe, în timp ce familiștii se orientează spre stațiunile din sud sau Eforie.

Stațiunea este ocolită de și de investitori. De fapt, hotelul reprezentativ, Forum, a ajuns o biată ruină aflată acum în subordindea BTT, societate condusă de un apropiat al lui Nicușor Constantinescu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trafic intens pe Autostrada Soarelui

Dum aug. 18 , 2019
Este trafic intens pe Autostrada Soarelui în această seară. Se circulă bară la bară între km 170-144, sensul către București. Puțin mai devreme s-au produs și două accidente. Foto: DRDP Constanța Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp. Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării […]

V-ar putea interesa și: