COVID-19 „Acum sunt zile cruciale. Orice zi este, dar week-end-urile au devenit un mare risc”

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat că se observă o creştere a numărului de cazuri noi de infectări cu coronavirus şi că week-end-urile reprezintă un “mare risc” deoarece oamenii ies la terase şi în cluburi fără să respecte prea mult distanţarea socială.

„Trendul este în creştere a numărului cazurilor confirmate. Se vorbeşte de numărul de teste, am fost la 2% din totalul testelor, am ajuns la 5% din totalul testelor confirmate. Acum suntem la 3%, dar acum două zile am atins 5%. Asta arată că situaţia nu este aşa de stabilă. (…) Există o intersectare între cazurile active şi cele care se vindecă. Atunci când am avut această intersectare a fost bine, acum există o tendinţă de urcare. Prevenim acest lucru prin respectarea măsurilor: măşti, distanţare, igienă”, a declarat Raed Arafat, într-un interviu pentru Digi 24.  

Arafat a arătat că sfârşitul de săptămână reprezintă un risc de infectare cu noul coronavirus.  

„Acum sunt zile cruciale. Orice zi este, dar week-end-urile au devenit un mare risc pentru că vedem că oamenii merg la cluburi, la terase unde se văd mai mulţi şi se vede clar că nu sunt din aceeaşi familie. Îmi pare rău să vă zic, dar o să înceapă controale foarte serioase, nu numai la terase, ci şi la magazine care trebuie să aibă triaj la intrare. Vor începe astfel de controale pentru că nu mai merge”, a explicat Arafat.  

Secretarul de stat în cadrul MAI a precizat că se observă o creştere a deceselor şi a dat asigurări că există suficiente locuri în spitale, pentru cazurile noi de COVID-19.  

Arafat a menţionat că „într-o zonă sigură avem 150 – 200 de cazuri noi” şi că atât el, cât şi colegii lui sunt îngrijoraţi de creşterea numărului de cazuri zilnice de coronavirus.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

PNL a scos România din „topul ruşinii” la nivel european, unde a fost plasată de guvernările PSD

Fri Jun 19 , 2020
Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu (foto), a prezentat datele Eurostat potrivit cărora rata inflaţiei este de 1,8%, apreciind că România a fost scoasă din „topul ruşinii” la nivel european, unde a fost plasată de guvernările PSD care au crescut artificial inflaţia. „Am promis mediu economic neinflaționist și asta am livrat! […]
florin citu