Covid-ul se întoarce în Europa. OMS: „Acest virus nu va dispărea doar pentru că țările încetează să-l caute”

masuri relaxare 15 iunie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, joi, că se aşteaptă la „niveluri ridicate” ale cazurilor de Covid-19 în această vară în Europa şi a cerut monitorizarea îndeaproape a virusului după triplarea cazurilor zilnice în decurs de o lună, relatează AFP.

„Pe măsură ce ţările din Europa au ridicat măsurile sociale care erau în vigoare, virusul va circula la niveluri ridicate în timpul verii”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.

„Acest virus nu va dispărea doar pentru că țările încetează să-l caute. Încă se răspândește, încă se schimbă și încă ia vieți.”, a mai spus el.

Odată cu răspândirea subvarianței Omicron BA.5 mai blândă, dar mai contagioasă, pe tot continentul, cele 53 de țări din regiunea europeană a OMS înregistrează în prezent puțin sub 500.000 de cazuri zilnic, potrivit datelor organizației.

Aceasta este o creștere de la aproximativ 150.000 de cazuri zilnic la sfârșitul lunii mai.

Austria, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Luxemburg și Portugalia au fost țările cu cele mai mari rate de incidență, aproape toate țările din regiune înregistrând o creștere a cazurilor.

După ce a înregistrat aproximativ 4.000 până la 5.000 de decese pe zi în cea mai mare parte a iernii, Europa înregistrează în prezent aproximativ 500 de decese pe zi, aproximativ același nivel ca în vara lui 2020.

„Sperăm că programele puternice de vaccinare pe care majoritatea statelor membre le-au implementat împreună cu infecția anterioară vor însemna că vom evita consecințele mai grave pe care le-am văzut mai devreme în pandemie”, a spus Kluge.

„Cu toate acestea, recomandările noastre rămân”, a subliniat el.

OMS a îndemnat persoanele care se confruntă cu simptome respiratorii să se izoleze, să rămână la curent cu vaccinările și să poarte măști în locurile aglomerate. Kluge a cerut, de asemenea, statelor membre să continue testele pentru virus.

„Trebuie să căutăm în continuare virusul, pentru că dacă nu facem acest lucru ne face din ce în ce mai orbi la modelele de transmitere și evoluția virusului”, a spus Kluge.

El a cerut, de asemenea, țărilor să își crească ratele de vaccinare.

„Imunitatea ridicată a populației și alegerile făcute pentru a reduce riscul pentru persoanele în vârstă sunt cheia pentru prevenirea mortalității în continuare în această vară”, a punctat el.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un tânăr a murit după ce mașina pe care o conducea a intrat în copac și a luat foc

vin iul. 1 , 2022
Tragedie vineri dimineață în Hârșova. Pompierii au fost anunțați să intervină la un incendiu izucnit într-o mașină în care se afla un pasager. S-a întâmplat pe strada Vadului. „Incendiul a fost urmare a unui accident rutier. Autoturismul a lovit un copac și un gard, după care a luat foc. În […]

V-ar putea interesa și: