Cozmin Gușă: „Să nu ne gândim că americanii nu vor avea un cuvânt de spus în alegerile din Constanța”. Despre șansele lui Decebal Făgădău, Vergil Chițac, Mohammad Murad, Horia Țuțuianu, Mihai Lupu VIDEO

Cozmin Gușă Dobrogea TV

Alegerile din Constanța sunt importante nu numai pentru constănțeni. „Constanța este o entitate administrativă de importanță și relevanță geopolitică internațională”, a declarat analistul politic Cozmin Gușă în emisiunea Realitatea locală, la Dobrogea TV.

„Nu trebuie să aibă nimeni vreo îndoială că alegerile și opțiunile partidelor sunt monitorizate de la un nivel superior al statului român, și nu doar pentru că avem baza militară americană la Kogălniceanu și nici măcar incidentele de tip Caracal care s-au întâmplat.”, a spus analistul.

În opinia sa, Mohammad Murad poate să fie o variantă pentru Primăria Constanța.

„Am văzut în urmă cu două luni și ceva niște sondaje care îl poziționau bine, dar, atenție, din postura de independent. În momentul în care era măsurat cu PNL, era cam cu 15%-20% mai jos decât potențialul său. Acest scor al lui a generat multă tensiune în PNL, care este extrem de scindat la Constanța, între echipa lui Huțucă și echipa fostului lider, Dragomir, care, într-un fel sau altul, l-ar susține pe Mohammad Murad.”, a spus Cozmin Gușă.

Acesta a analizat și șansele lui Vergil Chițac.

„Amiralul Chițac a venit pe ultima sută de metri, el era dezlipit de partid, și decizia s-a luat într-un fel pompieristic, pentru că trebuia să ia niște decizii la acea delegația permanentă de tip „coronavirus – Chițac”, pentru că acolo s-au îmbolnăvit toți, la acea adunare generală unde s-a luat decizia inclusiv a candidaturii la Constanța. Nu a fost privită cu mult entuziasm această candidatură a lui Chițac, nici lucrurile pe care le-a făcut Chițac în ultimii doi-trei ani de zile, care nu erau neapărat în siajul PNL-ului. Așa că astăzi suntem într-o situație extrem de interesantă la Constanța, apropo de Primărie. Făgădău parcă și-a revenit puțin în ultima vreme, după ce anul trecut cred că a traversat o perioadă dificilă. Eu am vorbit cu constănțenii și îmi spuneau că, în marea lor majoritatea, nu erau mulțumiți de Decebal Făgădău, dar parcă și-a revenit și probabil că și această luptă în interiorul votanților de tip liberali de la Constanța îl avantajează pe Făgădău, într-un fel. Nu mai e niciun secret că aici, chiar dacă Rareș Bogdan, noul prim vicepreședinte, a fost de partea lui Vergil Chițac, pe față, inclusiv la Realitatea TV, în cazul unei candidaturi a lui Mohammad Murad bineînțeles că nu s-ar mai pune problema susținerii lui Vergil Chițac, pentru că prietenia dintre Rareș Bogdan și Mohammad Murad este una veche și profundă. O cunosc bine pentru că eu le-am făcut cunoștință acum vreo zece ani.”

În mod evident, adaugă el, Ludovic Orban se opune candidaturii lui Mohammad Murad. Acesta este și motivul pentru care a realizat pe repede înainte validarea candidaturii lui Vergil Chițac, dar n-o să mai depindă de el, în mare măsură. S-ar putea ca situația să fie atât de disperată în PNL încât să se apuce să-l pețească pe unul ca Murad pentru candidatură.

Cozmin Gușă a subliniat că alegerile din Constanța vor fi atent monitorizate, inclusiv de serviciile secrete.

„La Constanța se va desfășura o campanie cu foarte multe treburi de tip subteran, și pentru că este un municipiu de relevanță geopolitică internațională, să nu ne gândim că americanii nu vor avea un cuvânt de spus, să nu gândim că serviciile noastre secrete, atât de servile de multe ori, nu vor sări în sus… Dar, să vedem ce vor mai putea la momentul alegerii acestor candidaturi.”, a punctat acesta.

Alegerile pentru Consiliul Județean Constanța

Cozmin Gușă a analizat și șansele candidaților la Consiliul Județean Constanța.

„Îl cunosc bine pe Horia Țuțuianu. E o candidatură consolidată pe care o are, într-o organizație foarte frământată. La PSD, în Constanța, nu-i nimic din ceea ce pare a fi. PSD are șanse bune, pe decăderea PNL, pentru că, din punct de vedere politic, postul de președinte al Consiliului Județean îl câștigi și cu brandul de partid. Dacă brandul de partid se duce în jos și tu nu ești o personalitate care poate să tracteze… Nu-l cunosc pe Mihai Lupu (n.r. candidatul PNL la funcția de președinte al CJC), dar în mod evident nu poate să tracteze, nu este genul de personalitate cu notorietate consolidată, ca să poată să schimbe un trend descendent pe care îl are în acest moment PNL nu doar la Constanța, ci și la nivel național. La Consiliul Județean, deocamdată nu cred că vor fi probleme de realegere a lui Horia Țuțuianu. Cu cât mai mult timp va trece până la alegerile locale, cu atât va fi în avantajul PSD. Nu văd o personalitate de tip administrativ – mai erau pe vremuri la Constanța, care ar fi putut să-și asume o candidatură în numele unui partid mai mic sau chiar independente, pe uninominal – care să poată să ia județul.”, a precizat acesta.

În timpul emisiunii, Gușă a precizat că este membru PSD, deși inactiv. A făcut și o remarcă interesantă despre Pro România:

„Și Pro România e de stânga, dar e cu statul paralel.”

Emisiunea în întregime poate fi urmărită mai jos. Discuția despre Constanța are loc de la minutul 35.00.

Vă recomandăm și:


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Raed Arafat: „Dacă vedem că situația se înrăutățește, s-ar putea să nu mai fie 15 mai”

mar apr. 28 , 2020
Președintele României a anunțat că măsurile de izolare se vor relaxa începând din 15 mai. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune însă că acest lucru nu este sigur. „Nu putem astăzi, când suntem încă în aprilie, să spunem că pe 15 mai vor fi luate cutare măsuri. […]
raed arafat

V-ar putea interesa și: