Cozmin Gușă trece în revistă atuurile lui Mohammad Murad pentru Primăria Constanța. Le-am combătut pe toate

Cozmin Gușă în timpul unei emisiuni la Dobrogea TV

Mohammad Murad, om de afaceri de origine libaneză, și-a anunțat, din nou, intenția de a candida pentru Primăria Constanța.

Cozmin Gușă, prieten declarat al lui Murad, membru PSD, spune că anunțul său va reseta administrația politică tradițională în câteva localități „STRATEGICE”.

Acesta trece în revistă și ceea ce el numește atuurile lui Murad la Constanța. Cozmin Gușă este un bun cunoscător al politicii locale, dar, în cazul acesta, considerăm că prietenia sa față de Moha (așa cum îi spun prietenii) are și un revers: vede lucruri prea pozitiv pentru prietenul său.

Iată atuurile pe care le prezintă, dar și de ce considerăm că nu are dreptate în totalitate.

  • Popular și “vechi” în comunitate (peste 20 de ani). Opinia noastră: Murad este mai degrabă cunoscut decât popular, adică are notorietate, dar asta nu înseamnă și favorabilitate politică. Nu este „vechi” în comunitate, pentru că nu este perceput ca un constănțean, ci dimpotrivă, ca un om de afaceri străin locului. De altfel, cele mai mari afaceri ale sale de pe litoral sunt concentrate în Năvodari și Mangalia, nu în municipiul Constanța. Nu a locuit aici, cu noi, nu a trecut prin regimul Mazăre, nu dă zăpada din fața casei ca toți constănțenii, nu prea îl vedem pe stradă. Din acest punct de vedere, aproape toți ceilalți candidați stau mai bine.
  • Cu rădăcini liberale și faimă de “capitalist ROȘU”, poate mobiliza la vot și din stânga și din dreapta. Opinia noastră: aici, Cozmin Gușă are dreptate într-un sens: Murad „POATE” mobiliza la vot din ambele spectre, dar nu e sigur că o va face. Cine vrea stânga, îl are pe Decebal Făgădău, PSD, și cu greu poți nega că PSD este un partid care „dă” celor în nevoie. Cei de dreapta nu sunt ușor de convins că aceasta este o metodă bună de a guverna orașul. Românul spune bine că „cine aleargă după doi iepuri riscă să nu prindă niciunul”. Se potrivește în acest caz.
  • Spectaculos în manifestările publice (inclusiv mondene!), va activa inclusiv nostalgicii lui Mazăre. Opinia noastră: Nu, Murad nu e Radu Mazăre. Este spectaculos, dar nu are acel ceva care îl făcea pe Mazăre popular. Îl vedeți pe Murad pupându-se cu bătrânele din Henri Coandă? Dacă da, mă înșel eu.
  • Buget de campanie maximal, deci nicio problema de relaționare cu mass-media. Opinia noastră: faptul că are bani nu înseamnă că îi va și cheltui pe campanie. Mai fac apel la o vorbă românească: porcul nu se îngrașă în ajun. Trei luni s-ar putea să fie prea puțin pentru a face cunoscut un program electoral. Vor exista și publicații care poate nu vor dori să lucreze cu domnul Murad. Să nu uităm: acesta a dat în judecată un jurnalist, căruia îi cere daune de 500.000 de lei. Poate că oamenii de presă nu sunt solidari, dar nu uită.
  • Contracandidați “subțiri” ca potențial mediatico-politic, în condițiile în care Murad are parteneriate vechi atât în PSD cât si-n PNL, la Constanța. Opinia noastră: lucrurile sunt subiective aici. Nu poți contrazice potențialul. Balansul acesta între stânga și dreapta nu ajută. De multe ori, oamenii preferă claritatea compromisului.
  • Prieteni cu notorietate mare ce-l vor sprijini în campanie, de la RARES BOGDAN în jos 😎. Opinia noastră: și alții au prieteni cu notorietate mare care îi vor sprijini în campanie. Indiciu: Ludovic Orban. Dar poate aici e cheia candidaturii lui Murad. În plus, la locale, oamenii tind să voteze gospodari, nu recomandări.
  • La negativ, atacuri masive din partea STATULUI PARALEL, dacă nu se va “cădea la pace”. Opinia noastră: Murad nu trebuie să cadă la pace cu nimeni, pentru că nu l-a împins nimeni într-un război. Uneori însă, în politică, e bine să-ți creezi dușmani chiar dacă nu îi ai.

În opinia noastră și a multor analiști, lupta pentru funcția de primar al Constanței se duce în doi: Decebal Făgădău și Vergil Chițac. Cu siguranță însă, Mohammad Murad, ca și ceilalți 7 – 8 candidați, poate înclina balanța către unul sau celălalt. Întrebările care se ridică sunt: către cine și de ce?

Timpul ne va răspunde.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Avarie RAJA pe strada Șoseaua Națională din Ovidiu

Tue Jun 30 , 2020
Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 125 mm, de pe strada Șoseaua Națională nr. 42, din orașul Ovidiu, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, astăzi – 30 iunie 2020, în intervalul orar 09.00 – 13.00. […]
raja